Šaltiniai: D. Misiūnas tolesnei karjerai pasirinko „Maximos grupę“ | Diena.lt

ŠALTINIAI: D. MISIŪNAS TOLESNEI KARJERAI PASIRINKO „MAXIMOS GRUPĘ“

  • 4

Buvęs valstybės valdomos energetikos grupės „Lietuvos energija“ vadovas Dalius Misiūnas, BNS šaltinių teigimu, užims vadovaujančias pareigas didžiausią mažmeninės prekybos tinklą Baltijos šalyse valdančioje bendrovėje „Maximos grupė“.

Portalas 15min.lt skelbia, kad D. Misiūnas vadovaus „Maximos grupei“ ir pakeis nuo pernai vasario įmonei vadovavusį Robertą Čipkų.

Pats D. Misiūnas BNS teigė daugiau informacijos kol kas negalintis suteikti. Antradienį jis pranešė pasitraukiantis iš verslininko Arūno Martinkevičiaus kontroliuojamo koncerno SBA viceprezidento ir SBA baldų grupės vadovo pareigų, kuriose dirbo kelis mėnesius.

Šaltinių teigimu, oficialiai apie naujas D. Misiūno pareigas bus paskelbta ketvirtadienį.

Su „Maximos grupės“ valdybos pirmininku Petru Jašinsku BNS kol kas nepavyko susisiekti.

D. Misiūnas SBA viceprezidentu tapo praėjusių metų spalio 11 dieną, o SBA baldų grupei pradėjo vadovauti gruodžio 11 dieną. Iš „Lietuvos energijos“ vadovo pareigų jis pasitraukė pernai rudenį po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, atskleidžiant Finansų ministerijai pateiktą įslaptintą informaciją apie vieną iš kandidatų į „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybą. Vėliau STT tyrimą nutraukė.

„Vilniaus prekybos“ grupei priklausanti „Maximos grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Aldik“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę parduotuvę „Barbora“. Konsoliduota grupės apyvarta pernai siekė 2,69 mlrd. eurų.

Pagrindinis „Vilniaus prekybos“ akcininkas yra Londone gyvenantis verslininkas Nerijus Numavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Antraštė patiko...

Tolesnei karjerai? Geras pasirinkimas... Toliau jau nėr kur:)) Maximai: Beje, kadangi "pinigai ne vertybė", svarbiau iššūkiai ir įgyta patirtis (cituoju, prisiminus vadovavimą LE) ... tai už "eilinį projektą" labai jau nesišvaistykit, užteks kad įgis neįkainojamos patirties...

na na moteriškiai

atlyginimai maži ne tik maximoje, čia visuotinė darbdavių liga vakar buvau sėkmingoje įmonėje kur pasiūlė "patobulėt" 40 darb val/sav už 400 eu, smėliuot ir dažyt.

petriukas

supermenas ,kitaip tariant vagis
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS