Siūloma panaikinti kliūtis būsimai „Teltonikos“ lustų gamyklai Vilniuje | Diena.lt

SIŪLOMA PANAIKINTI KLIŪTIS BŪSIMAI „TELTONIKOS“ LUSTŲ GAMYKLAI VILNIUJE

  • 2

Lietuvos aukštųjų technologijų grupei „Teltonika“ Vilniuje, Liepkalnyje planuojant statyti puslaidininkių lustų gamyklą, Vyriausybei siūloma keisti jai numatytų žemės sklypų paskirtį. Būsima gamykla yra pripažinta valstybei svarbiu projektu.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtas Vyriausybės nutarimo projektas numato, kad statyboms numatyto 14,5 hektaro ploto sklypų Svylos gatvėje paskirtis būtų keičiama iš visuomeninės į pramonės ir sandėliavimo.

Dėl to būtina keisti Vilniaus savivaldybės 2014 metų sausį patvirtintą detalųjį teritorijos planą.

„Atsižvelgiant į tai, kad išnuomotų sklypų paskirtis neleidžia investuotojui įgyvendinti stambaus projekto, (...) siekiama atlikti detaliojo plano korektūrą, pakeičiant minėtą teritoriją nustatant funkcinės zonos tipą – pramonės ir sandėliavimo zona“, – rašoma Vyriausybės nutarimo projekte.

„Teltonika“ BNS teigė, kad būsimoje gamykloje projektuos, testuos ir gamins puslaidininkių lustus ir galios modulius. Anot grupės, tikslios investicijos į gamyklą paaiškės vėliau.

2023 metų pabaigoje užbaigus pirmąjį „Teltonikos“ bendradarbiavimo su Taivano Pramonės technologijų tyrimų institutu (ITRI) etapą skelbta, kad grupė pradiniame etape vertintų galimybę į puslaidininkių gamyklas Lietuvoje investuoti iki 0,5 mlrd. eurų ir sukurti apie tūkstantį darbo vietų.

Gamykla bus dalis „Teltonikos“ antrinės įmonės „Power Group Property“ vystomo technologijų parko „Teltonika High-Tech Hill“, į kurį planuojama investuoti apie 3,7 mlrd. eurų, per penkerius metus keliais etapais iškils 10 naujų gamybos ir biurų  pastatų, planuojama įdarbinti apie 6 tūkst. darbuotojų. 

Tikimasi, kad po dešimtmečio pradėjusio veikti technologijų parko eksporto apimtys pasiektų 9–10 mlrd. eurų, o tai sudarytų apie 5 proc. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP).

Parke pernai gruodį pradėta statyti nauja elektronikos surinkimo gamykla, į kurią grupė investuos apie 75 mln. eurų. Jau gautas statybų leidimas biuro pastatui, darbus planuojama pradėti šiais metais, šiuo metu taip pat vertinamas plastiko liejyklos gamyklos projektas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

asml zinot toki ?... nu ? paaiskinkit tautai su kum jis edamas... jei jus galvojat naudot nikon tai tada su plysiaraakiais japais reikalu reiks turet...a del taivanio... jie nesuinteresuoti savo pagrindinio biznio is savo salies isvezt, nes jei isvesztai tai 75% ka taivaniuj amba bamba... beje jie amerikoje irgi zadejo stayt... amerikonai labai labai juos spaudzia nes jeigu kinija puls taivani tai skaityk amerikonu telefonam kajuk... gaus is rosijos lempinius processorius importuot ....

PSD mokescio vergas...

duok dieve jum proto... kad pazet youtube apie europos puslaidininkiu pramone, apie arabu investicija i puslaidininkiu mikroshemu gamyba...apie indijos puslaidininkiu aferas... apie kinijos ir amerikos puslaidininkiu kara... karoce 1 000 000 000 dolaru cia yra nulis...zuikio asara... seip senovines mikroshemas ymanoma gamint... senais gerais 1990 vilniuje kepem mikroshemas televizoriams ir raketoms sovietu... bet...privatizacija ir viska triesdami britvom ispardavem ant metalo lauzo... gerove...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS