Siuntų savitarnos terminalus išbando ir konservatyvesni gyventojai | Diena.lt

SIUNTŲ SAVITARNOS TERMINALUS IŠBANDO IR KONSERVATYVESNI GYVENTOJAI

  • 0

Praėjusių metų pabaigoje kalėdinių dovanų pirkimas ir siuntimas skatino gyventojus aktyviai naudotis LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalų sistema – kalėdiniu laikotarpiu siunčiamų siuntų apimtis padidėjo perpus. Tuo pačiu pastebėta, kad siuntų savitarnos terminalų plėtra įvairiuose šalies miestuose paskatino jais naudotis ir tuos, kurie naujoves išbando atsargiau.

Per kurjerius ir siuntų savitarnos terminalais LP EXPRESS siunčiamų siuntų srautas, palyginti su įprastais 2017 metų mėnesiais, kalėdiniu laikotarpiu išaugo atitinkamai 33 proc. ir 52 proc.

„Iš anksto pradėjome raginti gyventojus nedelsti išsiųsti savo kalėdines dovanas, kad šios neužtruktų kelyje ir pasiektų gavėjus laiku. Gruodžio mėnesį siuntų per mūsų savitarnos terminalus siųsta net 70 proc. daugiau nei įprastu metų mėnesiu, o kurjerinių siuntų – daugiau nei trečdaliu“, – sakė LP EXPRESS kurjerių ir siuntų savitarnos terminalų veiklą vykdančios Lietuvos pašto patronuojamosios įmonės „Baltic Post“ direktorius Juozas Buitkus.

Pasak J. Buitkaus, siuntų savitarnos terminalų naudotojų ratas plečiasi, o žmonių reiklumas paslaugai didėja. Tai – džiuginanti tendencija.

„Pastebėjome, kad ne tik didėja mūsų klientų ratas, tuo pačiu, tarp siuntų savitarnos terminalų naudotojų atsirado daugiau reiklumo paslaugoms. Žmonės, kurie atsargiau vertina naujoves, jas išbando vėliau, nei tie, kuriems inovacijos – įprastas dalykas. Džiugu, kad didėjančios galimybės įvairiuose šalies miestuose pasinaudoti savitarnos terminalais skatina tai daryti ir tuos, kurie siuntų siuntimui rinkdavosi tik tradicines paslaugas. Dėsime pastangas, kad šis segmentas augtų“ – pasakojo J. Buitkus.

Beveik pusė terminalais siunčiamų siuntų gruodžio mėnesį buvo iš el. parduotuvių siųsti pirkiniai. „Tai rodo, kad gyventojai prekes aktyviai renkasi elektroninėse parduotuvėse, o jas atsiima greičiausiu bei patogiausiu būdu“,– teigė J. Buitkus.

Kalėdiniu laikotarpiu daugiausia siuntų buvo pristatoma į Vilniuje esančius terminalus (27 proc. visų per terminalus siųstų siuntų). Toliau rikiuojasi Kaunas (16 proc. visų siuntų), Klaipėda (8 proc.), Šiauliai (5 proc.), Panevėžys (4 proc.).

Siuntų siuntimas ir jų pristatymas į savitarnos terminalus populiarėja ne tik didmiesčiuose, bet ir mažesniuose šalies miestuose, nes šiuose daugėja galimybių pasinaudoti siuntų savitarnos paslaugomis. Šiuo metu Lietuvoje veikia jau 121 LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalas 45-iuose šalies miestuose. Per 2018 metus yra numatyta turėti 147 savitarnos terminalus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS