„Snaigės“ neigiamas EBITDA šiemet mažėjo 2,1 karto | Diena.lt

„SNAIGĖS“ NEIGIAMAS EBITDA ŠIEMET MAŽĖJO 2,1 KARTO

  • 3

Vienintelės Baltijos šalyse šaldytuvų gamybos bendrovės „Snaigė“ konsoliduotas neaudituotas nuostolis prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją (EBITDA) pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo 2,1 karto iki 0,8 mln. eurų.

2022 metų sausį–birželį jis siekė 1,7 mln. eurų.

Įmonės pajamos šiemet sumažėjo 21,8 proc. iki 9,2 mln. eurų (11,8 mln. eurų), per „Nasdaq“ biržą ketvirtadienį pranešė „Snaigė“.

„Reikšmingas ir teigiamas šių ir praeitų metų EBITDA skirtumas rodo bendrovės potencialą ir gyvybingumą. Tai akivaizdus įrodymas, kad bendrovė juda į priekį teisinga kryptimi“, – teigiama įmonės pranešime.

Bendrovės generalinis direktorius Mindaugas Sologubas pažymėjo, kad antrąjį šių metų ketvirtį „Snaigės“ EBITDA buvo teigiamas ir siekė 2 tūkst. eurų, kai tuo pačiu metu 2022-aisiais buvo fiksuotas 1 mln. eurų nuostolis.

Jo teigimu, mažesnes pajamas lėmė ribotos apyvartinės lėšos.

„Turime daugiau užsakymų, nei galime pagaminti dėl ribotų apyvartinių lėšų, todėl esame priversti dalį užsakymų nukelti arba net nepriimti. Pritraukti papildomą finansavimą ir padidinti pardavimų apimtis esant nepatvirtintam restruktūrizavimo planui, nėra galimybės“, – pranešime nurodė M Sologubas.

Pranešama, kad pelningesnės profesionalios šaldymo technikos gamybos apimtys per metus augo 8 proc. punktais iki 69 proc., bendrovė taip pat plečia esamų klientų bazę ir žengia į naujas rinkas.

Rugpjūčio pradžioje Konkurencijos taryba leido „Snaigės“ didžiausiai kreditorei – Lietuvos skolų valdymo bendrovės „Easy Debt Service“ kontroliuojamai įmonei „EDS Invest 3“ – įsigyti kontrolinį įmonės akcijų paketą iš Rusijos grupės „Polair“ netiesiogiai kontroliuojamos Kipro bendrovės „Sekenora Holdings“.

Šiuo metu „Snaigė“ laukia pakartotino Kauno apygardos teismo sprendimo dėl jos restruktūrizavimo plano. Bendrovė tikisi, kad teismui patvirtinus planą galės veikti bei atsiskaityti su savo kreditoriais.

Anksčiau skelbta, kad „Snaigė“ bendrovėms „EDS Invest“ ir „EDS Invest 3“ yra skolinga apie 9 mln. eurų. ir su jomis neranda kompromiso dėl restruktūrizavimo plano.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pakrantei

Įmonė bus užbankrotinta, kaip ir sakė eds - sklandžiai įvykdys bankroto procedūras

Pakrante

Įmonė turi atsigauti,sėkmės !

Lukrecija

Nu pagaliau! Gal kreditoriams nepavyks jos nupirkt ir užbankrotinti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS