Sporto rėmimo fondo finansuojamas ralis „Aplink Lietuvą“ – sėkmingai įgyvendintas | Diena.lt

SPORTO RĖMIMO FONDO FINANSUOJAMAS RALIS „APLINK LIETUVĄ“ – SĖKMINGAI ĮGYVENDINTAS

  • 1

Lietuvos automobilių klubo (LAK) prezidentas Rolandas Dovidaitis džiaugiasi, kad šis tradicija tapęs projektas – ne žlugdomas, o toliau populiarinamas. „Tradicinis ralis „Aplink Lietuvą“ rengiamas lengviau ir kokybiškiau. Už tai esame dėkingi Sporto rėmimo fondui, kuris dalinai remia projektą jau penkerius metus iš eilės“, – sakė LAK prezidentas.

LAK kasmet organizuoja seniausią Lietuvos automobilių sporto renginį – tradicinį ralį „Aplink Lietuvą“ Lietuvos Respublikos Prezidento taurei laimėti. 

Projektas „Aplink Lietuvą 2023“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurias administruoja Nacionalinė sporto agentūra prie Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

LAK archyvo nuotr.

„Šio projekto, kurį LAK kasmet nenutrūkstamai organizuoja nuo 1991-ųjų, tikslas – skatinti  ne tik Lietuvos didmiesčių, bet ir mažesnių miestų bei miestelių bendruomenės ir jaunosios kartos sportinį aktyvumą, įtraukti juos į automobilių sporto veiklą jų gyvenamosiose vietovėse“, – sakė R. Dovidaitis.

Sporto rėmimo fondo „Įkvėpti judėti“ finansuojamas sporto projektas – tarptautinis ralis „Aplink Lietuvą 2020–2023“ ir šiemet – sėkmingai įgyvendintas.

LAK archyvo nuotr.

„Buvo suorganizuoti 29-as, 30-tas, 31-as ir 32-as iš eilės tradicinis ralis „Aplink Lietuvą“. Kasmet ralio startas tradiciškai vykdavo Kauno mieste, o finišas – Vilniuje, S. Daukanto aikštėje prie Prezidentūros. Kiekvienais metais apie 100 ralio dalyvių ekipažų, kuriuos sudaro įvairaus amžiaus sportininkai mėgėjai, sporto veteranai, jaunimas bei neįgalieji, per 3 dienas įveikdavo daugiau kaip 1000 kilometrų trasą ir aplankydavo daugiau kaip 20 Lietuvos miestų ir rajonų savivaldybių.

LAK archyvo nuotr.

25-iose skirtingose sportinėse rungtyse varžydavosi dėl garbingiausio trofėjaus kiekvieno sportininko kolekcijoje – Prezidento Gitano Nausėdos taurės, 4-ių ministerijų taurių bei kitų prizų“, – pasakojo LAK prezidentas.

Pasak R. Dovidaičio, tai padeda skatinti vaikų, jaunimo ir suaugusių fizinį aktyvumą bei domėjimąsi techninėmis sporto šakomis. Projekte dalyvavo įvairiausio amžiaus žmonės nuo 15 iki 70 metų iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų. Šio projekto iniciatyva taip pat skatinami įsitraukti į sportines veiklas ir asmenys su negalia. Tokiose rengiamose varžybose sudaromos kelios skirtingos dalyvių su negalia klasės pagal negalios pobūdį.

L. Bartkaus nuotr.

Vaikai, jaunimas iki 29-erių, suaugusieji, senjorai, neįgalieji pakėlė savo sportiškumo lygį patys dalyvaudami varžybose, prisidėjo prie automobilių sporto plėtros bei saugaus eismo Lietuvoje propagavimo. Na, o daugelis gyventojų tiesiog įsitraukė į kitas organizuojamas projekto veiklas: savanoriavo stebėdami varžybas, aktyviai leido laisvalaikį, susipažino su senoviniais-klasikiniais bei šiuolaikiniais sportiniais automobiliais jų ekspozicijų metu, patyrė emocinį pasitenkinimą dalyvaudami bendraminčių grupėje savo gyvenamojoje teritorijoje.

LAK archyvo nuotr.

Pasak projekto organizatorių, tokie nemokami renginiai ir šiemet sutraukė nemažai žiūrovų. Į įvairias veiklas kasmet įtraukiami ne tik gyventojai, bet ir tų gyvenamųjų vietovių, kuriose vyksta renginiai, sporto klubai. 

GALERIJA

  • Sporto rėmimo fondo finansuojamas ralis „Aplink Lietuvą“ – sėkmingai įgyvendintas
  • Sporto rėmimo fondo finansuojamas ralis „Aplink Lietuvą“ – sėkmingai įgyvendintas
  • Sporto rėmimo fondo finansuojamas ralis „Aplink Lietuvą“ – sėkmingai įgyvendintas
  • Sporto rėmimo fondo finansuojamas ralis „Aplink Lietuvą“ – sėkmingai įgyvendintas
  • Sporto rėmimo fondo finansuojamas ralis „Aplink Lietuvą“ – sėkmingai įgyvendintas
LAK archyvo ir L. Bartkaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

O is ko

finansuojamas tas "finansuojantis fondas" ir ar visi bolidai netarsus!? Ar visu ismetimai leistinose tarsos ir garso ribose?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS