Sprendimai dėl „Iki“ valdytojos buvo suplanuoti dar metų pradžioje | Diena.lt

SPRENDIMAI DĖL „IKI“ VALDYTOJOS BUVO SUPLANUOTI DAR METŲ PRADŽIOJE

  • 1

Vokietijos mažmeninės prekybos milžinei „Rewe“ perėmus prekybos tinklą „Iki“ valdančios bendrovės „Palink“ kontrolinį akcijų paketą, tinklo atstovė teigia, kad šie žingsniai prasidėjo anksčiau, nei premjeras ėmė siųsti laiškus Europos mažmenininkams, kviesdamas juos ateiti į Lietuvą, rašo „Verslo žinios“.

„Iki“ komunikacijos vadovė Berta Čaikauskaitė VŽ teigė, kad sandorius su kitais akcininkais grupė „Rewe“ pradėjo sudaryti šių metų pradžioje.

Leidinio teigimu, akcininkų pokyčiams įtakos turėjo ir tai, kad Konkurencijos taryba šių metų balandį nusprendė neleisti „Rimi Lietuvai“ įsigyti „Iki“.

Apie akcininkų pokyčius pranešta po to, kai premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį socialiniame tinkle paskelbė susitikęs su jo pakviestos užsienio verslo grupės atstovais. Vėliau trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams S. Skvernelis teigė, kad jo pranešimas iš pradžių buvo perskaitytas kaip galimas naujo žaidėjo atėjimas.

„Reikia skaityti, kas parašyta pirmiausia, apie naują investuotoją ten nėra parašyta. Ten kalbama apie vieno iš tinklų atstovo atsiliepimą į laišką, atvykimą ir pokalbį, įsipareigojimą ne uždarinėti, o plėsti parduotuves, investicijas, tapti didesnio akcijų paketo savininku“, – teigė S. Skvernelis.

VŽ teigimu, S. Skvernelis buvo susitikęs su „Rewe International“ valdybos nariu Januszu (Janušu) Kuliku.

BNS primena, kad premjeras šiemet rugsėjį pakvietė 12 Europos didžiųjų prekybos tinklų investuoti Lietuvoje. Tuomet teigta, kad sąraše yra prekybos tinklai, veikiantys Europoje ir kitur, tačiau jų pavadinimai nebuvo atskleidžiami. S. Skvernelis trečiadienį neatsakė, kiek sulaukė atsakymų į išsiųstus kvietimus.

„Palink“ išplatintame pranešime patvirtino, jog „Rewe“ padidino įmonės akcijų paketą nuo 55,58 proc. iki 93,75 proc. ir ketina toliau stiprinti „Iki“ pozicijas Lietuvoje. Per dvejus metus šalyje planuojama atidaryti 20 naujų „Iki“ parduotuvių ir rekonstruoti apie 50 esamų.

„Rewe“ grupė „Iki“ valdyme dalyvauja nuo 2008 metų. „Iki“ Lietuvoje veikia nuo 1991 metų ir šiuo metu valdo 233 parduotuves.

„Iki“ prekybos tinklą už 213 mln. eurų siekė įsigyti „Rimi Lietuva“, tačiau Konkurencijos taryba balandį neleido užbaigti sandorio, „Rimi Lietuvai“ neįgyvendinus visų įsipareigojimų – nebuvo rasti tinkami 17-os abiejų tinklų parduotuvių pirkėjai, kurie, Konkurencijos tarybos manymu, galėtų užtikrinti veiksmingą konkurenciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pagyrunas

Kas suniui uodega pakels jei nejis pats pagyrunas ir tiek o dar i prezidentus taikosi

SUSIJUSIOS NAUJIENOS