Startuolis „Revolut“ Lietuvoje tampa banku | Diena.lt

STARTUOLIS „REVOLUT“ LIETUVOJE TAMPA BANKU

  • 2

Finansinių technologijų startuoliui „Revolut“ gavus banko licenciją, žadama, kad jo vartotojai paskolas ateityje galės gauti patogesniu būdu, o palūkanos pasidėjusiems indėlius bus didesnės.

„Planuojame iki metų vidurio paleisti bankines paslaugas, dabar kol kas styguojame visus procesus. Tai reikš, kad visų pirma Lietuvoje pradėsime priimti indėlius ir mokėti žymiai didesnes palūkanas nei dabartiniai, tradiciniai bankai. Kol kas negalime pasakyti tikslių skaičių, nes, kol paleisime, gali pasikeisti Europos centrinio banko palūkanų normos“, – Eltai sakė „Revolut“ verslo plėtros vadovas Andrius Bičeika.

Jo teigimu, neplanuojama, kad bankas turės tradicinius skyrius, nes visas bankines paslaugas bus galima gauti naudojantis mobiliuoju telefonu.

„Viena pirmųjų paslaugų – vartojamosios paskolos, tai nebus, tarkime, nekilnojamojo turto paskolos, kurios yra daug didesnės, nes mums patiems reikės išsigryninti modelį. Jei matysime didelį poreikį, gal pradėsime teikti ir NT įsigijimo paskolas. Bet šiuo momentu startuosime su mažesnėmis vartojamosiomis paskolomis. Norime padaryti, kad būtų radikaliai geriau nei tradiciniuose bankuose: tai patogumas ir vertė. Paskolų atveju tai bus mažesnės palūkanos paskolų nei banke, o indėlių atveju bus didesnės mokamos palūkanos“, – kalbėjo „Revolut“ verslo plėtros vadovas.

Anot jo, kalbant apie patogumą turima omeny, kad procesai bus daug greitesni nei tradiciniuose bankuose.

„Mes matome, kad jaunoji karta, atvira naujovėms, nebijanti pakeisti tradicinių bankų, bus pirmieji vartotojai“, – sakė A. Bičeika.

Jo teigimu, „Revolut“ Lietuvoje gautą banko licenciją naudos vykdyti plėtrą visoje ES.

„Revolut“ įsikūrė 2015 metų liepą ir siūlo nemokamus tarptautinius pinigų pervedimus bei nemokamus atsiskaitymus visame pasaulyje taikant tik tarpbankinį mokestį. „Revolut“ sąskaitoje taip pat galima pirkti ir keisti kriptovaliutas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O ka

O ka lietuvos valstybe neigali pati ikurti toki banka ar trukst smegenu jauniems issilavinuosiems keista kai svetimsaliai susirenka pinigus is vargsu zmogeliu

...

Ach: "... „Revolut“ Lietuvoje gautą banko licenciją naudos vykdyti plėtrą visoje ES" - kažkas Lietuvą kaip Trojos arklį naudoja. Ir tuo pačiu - klausimas: KODĖL tokios sistemos LB sukurt negalėjo,kas jie, impotentai?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS