STT: Maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute esama terpės korupcijai | Diena.lt

STT: MAISTO IR VETERINARIJOS RIZIKOS VERTINIMO INSTITUTE ESAMA TERPĖS KORUPCIJAI

  • 1

Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute trūksta efektyvios mėginių kodavimo sistemos ir automatizuoto užduočių paskirstymo, todėl tai kelia susitarimų ir piktnaudžiavimo rizikų, teigia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), atlikusi antikorupcinį vertinimą.

STT teigimu, tiriami mėginiai turi įrašus, pagal kuriuos galima identifikuoti jų užsakovą, gamintoją ar savininką, todėl atsakingi instituto žmonės gali tiesiogiai su jais bendrauti.

„Tai kelia susitarimų ir piktnaudžiavimo rizikas. (...) Be to, instituto veikloje naudojama informacinė sistema yra nepakankamai funkcionali – neautomatizuotas užduočių paskirstymas, trūksta tiesioginės prieigos (sąsajos) su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos informacine sistema“, – pranešime teigia STT.

STT institutui siūlo automatizuoti mėginių tyrimų užduočių paskirstymą, tobulinti jų kodavimo sistemą bei plombuotų ar originalių mėginių pakuočių saugojimą.

Be to, STT rekomendavo taikyti „vieno langelio“ principą ir atsisakyti praktikos, kai tyrimus atliekančių skyrių darbuotojai tiesiogiai bendrauja su tyrimų užsakovais.

Institutas per tris mėnesius turi viešai paskelbti, kaip atsižvelgta ar numatoma atsižvelgti į STT pastabas ir pasiūlymus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Manau,

kad jei butu,STT gautu savo dali ir "nieko nerastu".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS