Sugriežtinus karantino ribojimus Lietuvos paštas veiklą tęs įprastai | Diena.lt

SUGRIEŽTINUS KARANTINO RIBOJIMUS LIETUVOS PAŠTAS VEIKLĄ TĘS ĮPRASTAI

  • 0

Nuo trečiadienio griežtėjant karantino ribojimams, Lietuvos paštas teigia, kad veiklą tęs įprastai.

„Laikantis visų apsaugos reikalavimų, klientai aptarnaujami pašto skyriuose, paslaugas teikia laiškininkai bei kurjeriai, gyventojai raginami rinktis saugius siuntimo būdus – naudotis savitarna bei siuntų savitarnos terminalais“, – teigiama pranešime.

Lietuvos paštas nurodo, kad šiuo metu registruoti laiškai bei siuntos, telpančios į pašto dėžutę, į ją ir pristatomos.

Į pašto dėžutę netelpančios siuntos, taip pat išperkamosios siuntos, siuntos su įteikimo pranešimais bei su žyma „Įteikti asmeniškai“, išduodamos pašto skyriuje. Esant galimybei, didesnės siuntos bus pristatomos į LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalus.

Siuntos su procesiniais dokumentais ar įvertintosios siuntos įteikiamos „iki slenksčio“, t. y. laiptinėje arba kieme.

„Gali pasitaikyti atvejų, kai dėl darbuotojų ligos ar saviizoliacijos, korespondencijos bei siutų pristatymas gali nežymiai vėluoti. Tokie sutrikimai yra laikini, stengiamasi maksimaliai greitai rasti pavaduojančius darbuotojus ir aptarnauti visas apylinkes“, – nurodo Lietuvos paštas.

Kalbant apie kurjerių paslaugas, jos teikiamos taip pat laikantis principo „iki slenksčio“, t. y. siunta pristatoma laiptinėje arba kieme, neužeinant į patalpų vidų.

Tuo metu pašto skyriuose paslaugos teikiamos įprastai, tačiau vienu metu galima aptarnauti mažiau klientų, likusių prašoma palaukti už durų.

„Siekiant išvengti dėl riboto aptarnaujamų žmonių skaičiaus susidarančių eilių, rekomenduojama naudotis Lietuvos pašto savitarna – čia suformuotą siuntą, ją tinkamai supakavus, beliks atnešti į pašto skyrių ir palikti tam skirtoje savitarnos zonoje. Klientai, suformavę siuntą internete, į pašto skyrių įleidžiami be eilės“, – nurodo Lietuvos paštas.

Įmonė nurodo, kad šiemet siuntų kiekiai „muša visų laikų rekordus“. Siuntos gali būti nukreipiamos į siuntų savitarnos terminalus, jeigu terminalas užpildytas, siunta nukreipiama į kitą artimiausią terminalą ar pašto skyrių, atiduotas mobiliame punkte.

Šiuo metu populiariausius terminalus kurjeriai aptarnauja 5 kartus per dieną. Perspėjama, kad šiuo metu siuntos gali vėluoti apie 3 dienas, ypač didesnės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS