„Swedbank“ nebevykdys mokėjimų į 61 aukštos rizikos valstybę | Diena.lt

„SWEDBANK“ NEBEVYKDYS MOKĖJIMŲ Į 61 AUKŠTOS RIZIKOS VALSTYBĘ

  • 3

Bankas „Swedbank“ skelbia nuo rugsėjo nebevykdysiantis pervedimų į 61 aukštos rizikos šalį. Taip, anot banko, siekiama sumažinti pervedimų į užsienio šalis riziką.

„Swedbank“ grupė, įvertinusi su pinigų plovimo prevencija susijusias rizikas, nusprendė nevykdyti mokėjimų, susijusių su šalimis, kurios pagal tarptautinių organizacijų vertinimą patenką į labai didelę ir didelę rizikos kategoriją“, – BNS nurodė bankas.

Tarp valstybių, į kurias mokėjimai nebus atliekami – Afganistanas, Aruba, Bisau Gvinėja, Brunėjus, Burkina Fasas, Centrinės Afrikos Respublika, Mergelių salos, Džibutis, Eritrėja, Fidžis, Gambija, Gvinėja, Haitis, Irakas, Iranas.

Be to, pervedimai nebus atliekami į tokias šalis kaip Mauritanija, Mianmaras, Nigeris, Pietų Sudanas, Sirija, Somalis, Šiaurės Korėja, Vanuatu, Venesuela ir kitas.

„Mūsų duomenimis „Swedbank“ klientai į šias šalis yra atlikę labai nedaug tarptautinių pervedimų (tik keletą per metus)", – skelbia bankas.

Jei po rugsėjo 1-osios klientams ir toliau reikės atlikti tarptautinius pervedimus į kurią nors iš minėtų šalių, bankas nurodo, kad jie turėtų ieškoti kitų pervedimo galimybių. Tuo atveju, jei jie nesutiks su pakeitimais, gali nutraukti sutartį.

Bankas teigia, jog draudimas nėra absoliutus, išimtiniais atvejais – humanitariniais tikslais, valstybės poreikiams – mokėjimai bus vykdomi, o klientai tokiu atveju turėtų kreiptis tiesiogiai į banką.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

nu ir gerai

as senei isitikinau kad nepatikimas sis bankas... jie nenori dirbt taip kaip zmonems reikia, jie daro viska ka klijentus apgaut isnaudot ir parurintus palikt durnio vietoje... nu tipo patys kalti... cia biznis...gerove...vakaru koliniju kultura ...

Tuoj

ten nieko nebeveiks,nes nuo musu ir taip skuras nulupa simtmeciui i prieki...

jo

swedbank atsisako geru komisiniu??????? kieno paliepimu? kieno saskaita?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS