Taršos skandalas ritasi toliau: Utenos rajono bendrovė savo kaltę neigia | Diena.lt

TARŠOS SKANDALAS RITASI TOLIAU: UTENOS RAJONO BENDROVĖ SAVO KALTĘ NEIGIA

  • 4

Smulkintu plastiku aplinką teršė Utenos rajono Nemeikščių kaime įsikūrusi įmonė „Kibiras“, aplinkosaugininkai teigia, kad bendrovė taršą nutraukė, bet aplinkos dar nesutvarkė, skelbia delfi.lt.

Aplinkos apsaugos departamento atstovė spaudai Ieva Krikštopaitė patvirtino, kad plastiko perdirbimo įmonėje pernai atlikus vieną iš neplaninių patikrinimų, užfiksuotas fiksuotas nelegalus nevalytų nuotekų išleidimas į aplinką su plastiko dalelėmis. Pasak aplinkosaugininkų, įmonė bandė nuslėpti taršą, jai taikomos poveikio priemonės, įpareigojimas sutvarkyti aplinką, tačiau tai dar nėra padaryta.

Buvusi įmonės vadovybė ir ją perėmusios įmonės „Utenos senjorų“ atstovai tikina, kad aplinka nėra teršiama, nuotekos išleidžiamos į atskirą kanalą uždaroje nuotekų sistemoje, o surinkus plastiką, jis grąžinamas į gamybą.

Aplinkosaugininkai šią savaitę ėmė aiškintis įtarimus, jog nuotekas su plastiku į miesto nuotekų valymo sistemą leido Vilniaus įmonė „Ecso“. Bendrovė „Vilniaus vandenys“ užblokavo nuotekų patekimą iš šios įmonės, nes įtariama, kad bendrovė toliau teršia sistemą plastiko dalelėmis –plastiko nepavyksta iki galo išvalyti, todėl jis patenka į Nerį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Rajonietis

Proto trukiui.O pats kur savo sudus dedi,jeigu nera nuoteku kanalo,gal visai nesiki ?

Agnė

Atvažiuokit į Dievogalos kaimą UAB AKVATERA tai pamatysite kaip upeliai teršiami ....o komentarus dar ir nepraleidžia redakcija....kodėl...

Protruckers Ltd

ką čia pramonė,neteko matyti dvidešimt metų Zapyškyje (kauno raj)gamtos inspektorių,net bloguoju sovietmečiu tikrindavo.Dabar eina tik duoklių susirinkti.Kiekviename kieme šūdai į gruntą leidžiami ,ir patenka į šulinius,jau baigiasi kantrybė laukti nuotekų kanalo,nes aiškina,kad nėra pinigų,o ir nereikia,durniai geria savo šūdus ir džiaugiasi,kad pigu...Teks rašyti į Briuselį,nes meras makūnas,tik sau ir savo giminei įvedė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS