Teismas: buvęs „Oro navigacijos“ vadovas A. Raščius įmonei turi sumokėti 0,4 mln. eurų | Diena.lt

TEISMAS: BUVĘS „ORO NAVIGACIJOS“ VADOVAS A. RAŠČIUS ĮMONEI TURI SUMOKĖTI 0,4 MLN. EURŲ

  • 0

Buvęs valstybės įmonės „Oro navigacija“ vadovas Algimantas Raščius bendrovei turi atlyginti 384 tūkst. eurų turtinę žalą, penktadienį pranešė Lietuvos apeliacinis teismas.

Anksčiau už turto iššvaistymą ir piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi nuteistas A. Raščius skundė žemesnės instancijos teismo sprendimą ir siekė išteisinimo.

„Žalos atlyginimo klausimas, priešingai negu nurodė pirmosios instancijos teismas, gali ir turi būti išspręstas šios baudžiamosios bylos nagrinėjimo procese, o ne perduodant klausimo nagrinėjimą atskira civilinio proceso tvarka“, – teigiama pranešime.

Apeliacinis teismas pakeitė Vilniaus apygardos teismo 2020 metų liepos 20 dienos nuosprendį, kuriuo ieškinys dėl turtinės žalos atlyginimo buvo perduotas nagrinėti civilinio proceso tvarka.

Vilniaus apygardos teismas prieš trejus metus A. Raščių pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir turto iššvaistymo bei skyrė jam lygtinę dvejų metų laisvės atėmimo bausmę ją atidedant vieneriems metams.

Apeliacinis teismas, pašalinęs dalį A. Raščiui inkriminuotų veiksmų bei atsižvelgdamas į šiemet birželį įsigaliojusius Baudžiamojo kodekso pakeitimus, perkvalifikavo jo nusikalstamus ir už juos skyrė 9,4 tūkst. eurų bausmę.

Bylos duomenimis, būdamas „Oro navigacijos“ generaliniu direktoriumi jis 2012-2016 metais darė neteisėtą įtaką įmonei už 455 tūkst. įsigyjant automatinę duomenų apsikeitimo su orlaiviais sistemą iš Suomijos bendrovės „NRPL Aero“. Laimindamas šį pirkimą A. Raščius žinojo, jog sistema iš esmės yra bevertė ir greičiausiai niekada nebus panaudota.

A. Raščius „Oro navigacijai“ vadovavo 2001–2017 metais, jis iš generalinio direktoriaus pareigų buvo atšauktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS