Teismas: buvęs VMI vadovas D. Bradauskas atleistas teisėtai | Diena.lt

TEISMAS: BUVĘS VMI VADOVAS D. BRADAUSKAS ATLEISTAS TEISĖTAI

  • 1

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) antradienį paskelbė, kad Dainoras Bradauskas buvo teisėtai atleistas iš Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovo pareigų.

Teismas atmetė D. Bradausko prašymą panaikinti 2017 metų finansų ministro Viliaus Šapokos įsakymą dėl atleidimo ir grąžinti jį į pareigas.

Administracinis teismas buvo sustabdęs bylą ir paprašęs Konstitucinio Teismo išaiškinti, ar kriminalinės žvalgybos metu surinkta informacija gali būti naudojama sprendžiant tarnybinės atsakomybės klausimus.

Konstituciniam Teismui konstatavus, kad tokia tvarka neprieštarauja Konstitucijai, VAAT atnaujino bylą ir paskelbė, kad finansų ministras elgėsi teisėtai.

„Teismas padarė išvadą, kad finansų ministro 2017 metų sausio 20 dienos įsakymas dėl D. Bradausko atleidimo priimtas tinkamai išanalizavus faktines bylos aplinkybes ir taikytinas teisės aktų nuostatas, todėl skundą atmetė“, – rašoma teismo pranešime spaudai.

V. Šapoką D. Bradauską atleido, gavęs Specialiųjų tyrimų tarnybos medžiagą apie slapta įrašytus jo pokalbius su buvusiu verslo koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimundu Kurlianskiu.

Įvertinęs teisėsaugos medžiagą, ministras konstatavo, kad D. Bradauskas diskreditavo valstybės tarnybą, pažemino Mokesčių inspekcijos autoritetą ir sukompromitavo šią instituciją.

Teisėsauga buvo pradėjusi tyrimą dėl D. Bradausko veiksmų, bet vėliau jį nutraukė, konstatavusi, kad jis nusikaltimo nepadarė.

Šis teismo sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

GALERIJA

  • Teismas: buvęs VMI vadovas D. Bradauskas atleistas teisėtai
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai pasirodo

kad ir pats buvo paimtas už "konkolų"

SUSIJUSIOS NAUJIENOS