Teismas: „Ecodumas“ negali įvežti dalies e. cigarečių pildyklių ir skysčių su skoniais | Diena.lt

TEISMAS: „ECODUMAS“ NEGALI ĮVEŽTI DALIES E. CIGAREČIŲ PILDYKLIŲ IR SKYSČIŲ SU SKONIAIS

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) pagrįstai neleido elektroninių cigarečių ir jų produktų pardavėjai „Ecodumas“ įvežti cigarečių pildyklių „NicsaltShot“ ir dviejų skonių skysčių, nusprendė teismas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) spalio 24 dieną atmetė „Ecodumo“ skundą, kuriuo bendrovė prašė panaikinti šių metų sausio tarnybos nutarimą, kuriuo ji neleido įmonei į Lietuvą įvežti e. cigaretėms skirtų produktų su priedais, suteikiančiais jiems kitokį nei leidžiama tabako skonį ir kvapą.

„Tenkinti pareiškėjos („Ecodumas“ – BNS) reikalavimą ir panaikinti skundžiamą nutarimą remiantis skunde išdėstytais argumentais nėra teisinio pagrindo, todėl skundas atmestinas kaip nepagrįstas“, – nusprendė teismas.

„Ecodumas“ teismui teigė, kad tarnyba neatliko įvežamų skysčių cheminės sudėties tyrimų.

„Tarnyba (...) laboratoriškai netyrė skysčio cheminių sudėčių (neatliko jų cheminės sudėties analizės) (...). Laboratoriškai neištyrus (...) cheminės sudėties neįmanoma nustatyti, ar minėti skysčiai turi cheminių medžiagų, kurios suteikia kvapą“, – teismui teigė „Ecodumas“.

Tarnyba teigė, kad rėmėsi ankstesniais tyrimų rezultatais, pasak kurių, šiose prekėse yra neleistino pridėtinio skonio ir kvapo suteikiančių medžiagų.

„Tarnyba 2022 metų gruodžio 14 dieną surašė patikrinimo aktą, (...) kuriame pateikta išvada, kad (...) (gaminių – BNS) sudėtyje yra kvapiųjų medžiagų, o pakuotės ženklinime nenurodytas visų gaminyje esančių cheminių medžiagų sąrašas“, – nurodė tarnyba.

VAAT 2022 metų lapkritį nusprendė, kad tarnyba pagrįstai neleido „Ecodumui“ prekiauti e. cigaretėmis „Artery Abar 900“. Tuomet teismas konstatavo, kad cigarečių pakuotėse nebuvo lapelio su būtina informacija, o ant dėžučių nurodytos ne visos cheminės medžiagos, išvardytos saugos duomenų lapuose. 

Be to, laboratoriniais tyrimais nustatyta, kad cigaretės tūris viršijo įstatyme nustatytą ribą, o įtraukimų skaičius yra tris sykius mažesnis negu nurodyta ant etiketės.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

DDDD cia tik JUM taip atrodo GLUSAM !

Dar niekas

ne vieno nepriverte naudoti nuodu! O kas pats nori,yra suauges ir veiksnus - niekas jam neuzdraus!

jo

ir pusdurniam anonistam uzdraust vaiksciot laisvej
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS