Teismas išnagrinėjo implantologijos įmonės skundą dėl karantino draudimų | Diena.lt

TEISMAS IŠNAGRINĖJO IMPLANTOLOGIJOS ĮMONĖS SKUNDĄ DĖL KARANTINO DRAUDIMŲ

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį rašytine tvarka išnagrinėjo „Aukštaitijos implantologijos klinikos“ skundą dėl karantino metu įvestų draudimų teikti paslaugas.

Gruodį turėjęs prasidėti procesas buvo atidėtas, nes bylos šalys – įmonė ir Sveikatos apsaugos ministerija – įpareigotos pateikti papildomus dokumentus.

„Aukštaitijos implantologijos klinika“ teismui turėjo pateikti dokumentus, ar darbuotojai, kuriems buvo mokamas darbo užmokestis, buvo prastovose ir ar įmonė pasinaudojo valstybės parama.

Ministerija buvo įpareigota pateikti Pasaulio sveikatos organizacijos 2020 metų vasario 29 dienos rekomendacijas dėl izoliavimo, nes šiuo dokumentu rėmėsi atsakydama į skundą.

Teismui skundą pateikusi odontologijos ir grožio paslaugų įmonė teigia, kad Vyriausybė kovo viduryje viršijo įgaliojimus, uždarydama verslus ir prašo atlyginti 70 tūkst. eurų žalą dėl negautų pajamų ir susidariusių išlaidų.

Įmonė taip pat prašo stabdyti šios administracinės bylos nagrinėjimą ir kreiptis į Konstitucinį Teismą, ar Vyriausybės priimtas nutarimas dėl karantino įvedimo ir kai kurie įstatymai neprieštarauja Konstitucijos nuostatoms.

Į teismą įmonė kreipėsi liepos mėnesį. Tai – pirmas žinomas skundas dėl Vyriausybės įvestų draudimų per karantiną.

„Vyriausybė kovo 14 dieną turėjo teisę numatyti specialias darbo, paslaugų, poilsio sąlygas, specialią kelionių tvarką, bet tuo metu neturėjo įgaliojimų uždaryti verslą“, – anksčiau BNS sakė įmonės advokatas Nerijus Zaleckas.

Jo teigimu, tai iš dalies pripažino ir Seimas, kai vėliau pakeitė įstatymus, numatydamas juose Vyriausybei teisę įvesti draudimus.

Siekdama sulėtinti naujojo koronaviruso plitimą, Vyriausybė nuo kovo 16 dienos Lietuvoje įvedė pirmąjį karantiną, uždarė valstybės sienas, apribojo prekybos ir paslaugų teikimą. Apribojimai pamažu pradėti švelninti balandžio antroje pusėje, o karantinas panaikintas birželio 17-ąją.

Draudimai ir ribojimai įvesti remiantis Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės bei Civilinės saugos įstatymais.

Sprendimą šioje byloje teismas žada skelbti vasario 4 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

tikslinu

tie 10 sergančiųjų todėl ir buvo kad laiku įvedė griežtą karantiną. dabar turime tokią situaciją nes antras karantinas pavėluotas bijant verslininkų teismų ir visuomenės spaudimo todėl ir turim tokią situaciją su tiek mirčių

klp

nuostolius priteisti iš verygos ir skvernelio kišenės.Niekur Europoje nebuvo tokių suvaržymų prie 10 užsikrėtimų į dieną.O kai reikėjo imtis priemonių rudenį,kai pradėjo užsikrėtinėti po 1000-2000-3000 tada jie nieko nedarė,kad tik laimėti rinkimus.,ko pasekoje nei rinkimai laimėti o šimtai žmonių nuvaryti į kapus.Kas už tai atsakys?

?

Skaitykite rėkiantys " nieko nedarė " Veryga ir Skvernelis !!!! O kur dar mitingai , Krivicko peticija ir nuolatinis rėkimas " genocyyygdas " , visos priemonės perteklinės !!! Šlykštūnai ...spjovę į žmonių gyvybes ..per tokius ir plito virusas ...o " kaltas Veryga su Skverneliu " ....fui...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS