Teismas: M. Marcinkevičius turi sumokėti 0,3 mln. eurų mokesčių | Diena.lt

TEISMAS: M. MARCINKEVIČIUS TURI SUMOKĖTI 0,3 MLN. EURŲ MOKESČIŲ

  • 0

Vadinamosios VP grupės smulkusis akcininkas Mindaugas Marcinkevičius turi papildomai sumokėti valstybei 287,4 tūkst. eurų mokesčių ir baudų už 2008-2012 metus, galutinai nusprendė teismas. Verslininkas šią sumą žada sumokėti.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) antradienį atmetė M. Marcinkevičiaus skundą ir galutinai patvirtino Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sprendimą. Tokią pat nutartį 2016 metų birželį priėmė ir Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT).

"Teismas nustatė, jog devyni fiziniai asmenys, veikdami grupėje, priiminėjo įmonėms ekonomiškai nenaudingus sprendimus, buvo nesąžiningi, dirbtinai siekė gauti neapmokestinamų pajamų, piktnaudžiavo akcininkų teisėmis. Kaip ir teigiau ankščiau, VP grupėje buvo agresyviai planuojami mokesčiai, todėl aš atsisakiau sudaryti nesąžiningą mokestinį susitarimą su VMI ir susimokėsiu, kiek priklauso", - BNS atsiųstame komentare teigė M.Marcinkevičius.

Atlikusi mokestinį patikrinimą, VMI nustatė, kad M. Marcinkevičius, būdamas "Vilniaus prekybos", "NDX energijos" ir "EVA grupės" akcininku, su šiomis įmonėmis sudarė paskolų sutartis, pagal kurias papildomų lėšų nebuvo suteikta - į paskolas buvo performintos bendrovių skolos verslininkui. Šios skolos susidarė M. Marcinkevičiui pardavus kitų kontroliuojamų įmonių akcijas, už kurias nebuvo atsiskaityta, be to, "NDX energijai" sumažinus įstatinį kapitalą, dalis atsilaisvinusių lėšų taip pat buvo įformintos kaip paskola.

VMI įpareigojo verslininką papildomai sumokėti 146,8 tūkst. gyventojų pajamų mokesčio, 15,9 tūkst. eurų "Sodros" įmokų, 108,5 tūkst. eurų delspinigių ir 16,3 tūkst. eurų mokestinių baudų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS