Teismas nutarė nepriimti „Inter RAO Lietuvos“ skundo FNTT dėl jai skirtų sankcijų | Diena.lt

TEISMAS NUTARĖ NEPRIIMTI „INTER RAO LIETUVOS“ SKUNDO FNTT DĖL JAI SKIRTŲ SANKCIJŲ

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) penktadienį nutarė nepriimti Rusijos energetikos milžinės „Inter RAO“ kontroliuojamos grupės „Inter RAO Lietuva“ skundo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) dėl jos sprendimo įtraukti įmonę į sankcionuojamų bendrovių sąrašą.

Pasak teismo atstovės Sigitos Gamulėnienės, teismas nusprendė, kad dėl skundo reikalavimai negali būti nagrinėjami administraciniame teisme.

„Skundo reikalavimai taip, kaip jie buvo suformuluoti, teismo įsitikinimu, negali būti administracinės bylos nagrinėjimo dalykas“, – BNS teigė S. Gamulėnienė.

VAAT sprendimas per septynias dienas gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT).

„Inter RAO Lietuva“ skundą teismui pateikė antradienį.

Tuo metu ketvirtadienį „Inter RAO Lietuva“ pranešė apie kreditorių sprendimą inicijuoti neteisminį bendrovės bankrotą. 

Bendrovės bankroto administratoriaus – Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuro – įgaliotasis atstovas Aurimas Valaitis BNS teigė, jog jis dar nėra susipažinęs su „Inter RAO Lietuvos“ finansine situacija.

„Per penkiolika dienų įmonės vadovas perduos administratoriui visus įmonės dokumentus ir turtą, tada, aišku, administratorius susipažins ir galės daugiau komentuoti apie įmonės situaciją ir panašius dalykus“, – teigė A. Valaitis.

Bendrovės akcininkai pavasarį buvo priėmę sprendimą dividendams išmokėti visą pernai uždirbtą 7,4 mln. eurų pelną, tačiau „Nasdaq“ centrinio vertybinių popierių depozitoriumo Vilniaus filialas atsisakė juos išmokėti.

FNTT dar kovo viduryje pranešė apie apribotas „Inter RAO Lietuvos“ galimybes atlikti bankų operacijas, o gegužę ji pranešė, kad dėl sąsajų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu įšaldytos ne tik įmonės lėšos, bet ir akcijos. 

Kovą ir vėliau „Inter RAO Lietuva“ tikino neturinti informacijos apie areštuotas sąskaitas, o gegužės pabaigoje įmonė per Varšuvos biržą pareiškė kategoriškai nesutinkanti su FNTT aiškinimu, kad ją kontroliuoja Rusijos prezidentas, ir teigė sieksianti panaikinti FNTT informaciją bei jos pagrindu priimtus sprendimus.

2021 metų pabaigoje „Inter RAO Lietuva“ užėmė 10 proc. Lietuvos komercinių vartotojų rinkos, o bendroje tiekimo rinkoje jos dalis sudarė 6,8 proc.

Gairės: karas Ukrainoje, INTER RAO Lietuva, skundas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS