Teismas: Telecentras negali nutraukti siųstuvų naudojimo sutarties su „Teo LT“ | Diena.lt

TEISMAS: TELECENTRAS NEGALI NUTRAUKTI SIŲSTUVŲ NAUDOJIMO SUTARTIES SU „TEO LT“

  • 0

Valstybės valdomas Lietuvos radijo ir televizijos centrą (Telecentrą) kol kas negali nutraukti sutarties su informacinių technologijų ir televizijos paslaugų bendrove „Teo LT“ dėl pastarosios siųstuvų naudojimo Telecentro objektuose.

Lietuvos apeliacinis teismas gruodžio 11 dieną atmetė Telecentro skundą ir paliko galioti rugpjūtį Vilniaus apygardos teismo priimtą nutartį.

Žemesnės instancijos teismas patenkino „Teo LT“ prašymą pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones - įpareigoti Telecentrą nenutraukti 2007 rugpjūtį pasirašytos sutarties su „Teo LT“ dėl jai priklausančių siųstuvų talpinimo ir naudojimo Telecentro objektuose.

„Teo LT“ teigė, kad nutraukus sutartį, bendrovė negalėtų teikti televizijos transliacijų perdavimo paslaugų tiek sau, tiek kitoms įmonėms, taip pat retransliuoti 19 televizijos programų. Be to, veiklą turėtų nutraukti „Lietuvos ryto“ televizija, kuri naudojasi „Teo LT“ paslaugomis.

Teismui buvo nurodyta, kad Telecentras užima 94,4 proc. televizijos transliacijų perdavimo priemonių rinkoje, o alternatyvaus tinklo sukūrimui reikėtų daugiau nei 20 mln. litų investicijų ir tai užtruktų mažiausiai 10-18 mėnesių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS