„Tele2“ skirs dar daugiau dėmesio elektronikos atliekų mažinimui ir vaikų apsaugai internete | Diena.lt

„TELE2“ SKIRS DAR DAUGIAU DĖMESIO ELEKTRONIKOS ATLIEKŲ MAŽINIMUI IR VAIKŲ APSAUGAI INTERNETE

  • 1

„Tele2“ grupė iki 2026 metų sieks pagrindinių tikslų keliose socialinės atsakomybės srityse, tarp kurių – žiedinė ekonomika, vaikų apsauga ir įvairovė. Per dvejus metus „Tele2“ visose rinkose užsibrėžė perdirbimui surinkti 100 tūkst. mobiliųjų telefonų, taip pat įtvirtinti savo lyderystę blokuojant vaikų išnaudojimo turinį internete.

„Tvarumas yra svarbi visos mūsų grupės strateginė kryptis. Siekiame ambicingų tikslų, ir kol kas mums juos pavyksta pasiekti net anksčiau, nei planavome. Atnaujinta tvarumo strategija turi padėti laimėti mums visiems – tiek įmonei, tiek mūsų klientams, tiek ir visai visuomenei. Telekomunikacijų sektorius gali reikšmingai prisidėti prie visų mūsų tvaresnės ateities“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Lietuvai ir Baltijos šalims.

„Tele2“ ir toliau stiprina veiksmus keturiose pagrindinėse srityse: žiedinė ekonomika, vaikų apsauga internete, tvarumas pasitelkiant technologijas ir įvairovė. Bendrovei pavyko įgyvendinti 2021 m. sausį paskelbtos ankstesnės tvarumo strategijos tikslus – pagerinti socialinės atsakomybės reitingai, lyčių lygybės rezultatai, o „Financial Times“ įmonę pripažino klimato lydere Europoje.

„Tele2“ ir toliau stiprina veiksmus keturiose pagrindinėse srityse: žiedinė ekonomika, vaikų apsauga internete, tvarumas pasitelkiant technologijas ir įvairovė.

 

Atnaujintoje strategijoje „Tele2“ sieks iki 2026 m. visose rinkose surinkti ir perdirbti arba pakartotinai panaudoti 100 tūkst. telefonų. Bendrovė taip pat nusprendė didinti veiksmus, susijusius su žiedine ekonomika – iki 2025 m. pasiekti 100 proc. tinklo įrangos pernaudojimą.

Didelis dėmesys naujojoje tvarumo strategijoje skiriamas ir vaikų apsaugai internete. „Tele2“ užsibrėžė tikslą įsitvirtinti kaip vaikų apsaugos lyderė ir kasmet blokuoti 10 proc. daugiau bandymų pasiekti seksualinio smurto prieš vaikus medžiagą internete.

Per praėjusius metus „Tele2“ visos grupės mastu užblokavo daugiau kaip 5 milijonus bandymų pasiekti puslapius, kuriuose talpinamas nepilnamečių seksualinį išnaudojimą vaizduojantis turinys. Operatorius automatiškai blokuoja prieigą prie kenkėjiškų, žalingą turinį talpinančių ar vaikų išnaudojimą platinančių svetainių. 2021 m. „Tele2“ šį procesą automatizavo ir įgyvendino projektą „Project Arachnid“, kuris klasifikuoja ir blokuoja seksualinio pobūdžio svetaines.

Naujoji įmonės tvarumo strategija taip pat apibrėžia „Tele2“ įvairovės siekį – pasiekti lyčių pusiausvyrą visuose vadovaujančiuose lygmenyse. Neseniai „Tele2“ grupė antrus metus iš eilės atsidūrė tarp 100 geriausių pasaulio įmonių, užtikrinančių didžiausią lyčių lygybę darbo vietoje. Reitingą kasmet sudaranti organizacija „Equileap“ šiemet iš viso vertino beveik 4 tūkst. bendrovių visame pasaulyje.

„Tele2“ nuosekliai planuoja ir įgyvendina ir kitus su aplinkosauga susijusius veiksmus. Savo veikloje „Tele2“ naudoja tik žaliąją energiją iš atsinaujinančių šaltinių, taip pat sumažino automobilių parką ir pasiūlė darbuotojams alternatyvius keliavimo būdus.

Mobiliojo ryšio operatorius užsibrėžė tikslą iki 2025 metų šiltnamio efektą sukeliančių dujų (ŠESD) kiekį visoje veiklos grandinėje sumažinti 90 proc. (lyginant su 2019 m.), o iki 2035 m. pasiekti nulinę emisiją.

Be to, „Tele2“ ketina iki 2030 m. perdirbti arba sutaisyti pakartotiniam naudojimui 30 proc. savo anksčiau parduotų mobiliųjų telefonų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ir

toliau rems putleristaną ir ukrainiečių žuynes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS