Telšiai kratosi „Vičiūnų“ siūlomų 80 mln. litų investicijų į paukštyno kompleksą | Diena.lt

TELŠIAI KRATOSI „VIČIŪNŲ“ SIŪLOMŲ 80 MLN. LITŲ INVESTICIJŲ Į PAUKŠTYNO KOMPLEKSĄ

  • 0

Jau trečius metus "Vičiūnai" su žemės ūkio kooperatinėmis bendrovėmis Telšiuose viliasi už 80 mln. litų atnaujinti 1965 metais Degaičių seniūnijoje statytą paukštyną ir padidinti jo pajėgumus - po atnaujinimo čia turėtų tilpti ne 40 tūkst. vištų dedeklių, o apie 760 tūkst., tačiau nors pernai Telšių rajono savivaldybės administracija optimistiškai vertino projekto perspektyvas, šiemet jį ėmėsi nagrinėti politikai, kurių sprendimas - nepritarti planuojamai investicijai, pirmadienį informuoja portalas delfi.lt.

Kol kas paukštyno atnaujinimo projekto Poveikio aplinkai vertinimo (PAV) nesuderino Telšių visuomenės sveikatos centras ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, o Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva sako, kad jei šios tarnybos pritartų PAV ataskaitai, savivaldybė galėtų peržiūrėti savo sprendimą. "Vičiūnų grupės" valdybos pirmininkui Visvaldui Matijošaičiui susidarė įspūdį, kad dėl paukštyno plėtros nerimauja įmonė "Žemaitijos pienas".

Ji portalui be kita ko nurodė, kad paukštyno teritorija patenka į "Žemaitijos pieno" gėlo vandens ir "Tichės" mineralinio vandens vandenviečių juostą, kur draudžiama įrengti nuodingų atliekų saugojimo aikšteles ar sąvartynus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS