„Teltonika“ ir Taivano institutas pasirašė 14 mln. eurų vertės sutartį dėl lustų | Diena.lt

„TELTONIKA“ IR TAIVANO INSTITUTAS PASIRAŠĖ 14 MLN. EURŲ VERTĖS SUTARTĮ DĖL LUSTŲ

Lietuvos daiktų interneto prietaisų gamybos grupė „Teltonika IoT Group“ ir Taivano Pramonės technologijų tyrimų institutas trečiadienį Vilniuje pasirašė 14 mln. eurų vertės sutartį dėl pasidalijimo puslaidininkių lustų technologijomis.

Pagal susitarimą „Teltonika“ įgyja teisę naudoti instituto sukurtas puslaidininkių lustų gamybos technologijų ir prietaisų licencijas, ji taip pat gaus pagalbą rengiant detaliuosius projektus ir inžinerinius mokymus darbuotojams, pranešė įmonė.

Pagal sutartį 10 mln. eurų skirs Taivano užsienio reikalų ministerija, o likusius 4 mln. – „Teltonikos“ grupė. Puslaidininkių pramonei reikalingus projektus planuojama įgyvendinti iki 2027 metų.

LNK reportažas:

„Turime pakankamai potencialo įsitvirtinti pasaulinėje puslaidininkių rinkoje, o ši partnerystė su Taivanu padės Lietuvai sparčiai eiti į priekį, lygiuotis į stipriausius pasaulio žaidėjus ir realizuoti ambicingus tikslus“, – pranešime teigė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pasak „Teltonikos“ įkūrėjo ir prezidento Arvydo Paukščio, tai bus didžiausias Taivano Pramonės technologijų tyrimų instituto bendradarbiavimo projektas su užsienio šalimi.

„Ši sutartis įrodo, kad esame pajėgūs ir patikimi partneriai, su kuriais galima kurti tokius sudėtingus projektus. Tikiu, kad įgyvendinę planuojamus darbus padėsime Lietuvai atsidurti greta pažangiausių pasaulio šalių“, – teigė A. Paukštys.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija gruodį pasirašė sutartį su „Teltonikos“ grupe, kur iki 2029 metų sostinėje šalia Liepkalnio gatvės 14-kos hektarų teritorijoje įsikurs „Teltonika High-Tech Hill“ antro etapo technologijų parkas. Bendrovė čia investuos 96 mln. eurų ir sukurs 700 darbo vietų.

„Teltonikos“ įkūrėjas: taivanietiškų lustų gamybą tikimės pradėti po 5–6 metų

Arvydas Paukštys. / L. Balandžio / BNS nuotr. 

Lietuvos daiktų interneto prietaisų gamybos grupei „Teltonika IoT Group“ ir Taivano Pramonės technologijų tyrimų institutui trečiadienį pasirašius 14 mln. eurų vertės sutartį dėl pasidalijimo puslaidininkių lustų technologijomis, šių komponentų gamybą įmonė tikisi pradėti po penkerių–šešerių metų, sako „Teltonikos“ įkūrėjas ir prezidentas A. Paukštys.

„Du su puse metų užtruks projektas ir statybos, po to įrangos supirkimas ir paleidimas, tai iki penkių–šešių metų. Po šešių metų mes turime turėti veikiančius fabrikus“, – žurnalistams trečiadienį sakė A. Paukštys. 

„Penki–šeši metai aš matau realybėje, jeigu neužstringame su kažkokiais leidimų statyboms vėlavimais“, – pridūrė jis.

Pasak A. Paukščio, po 10 metų pradėjus veikti dideliam „Teltonikos“ technologijų parkui Vilniuje, Liepkalnio gatvėje, 61 hektaro teritorijoje, bendrovės eksporto apimtys pasiektų 9–10 mlrd. eurų, o tai sudarytų apie 5 proc. šalies bendrojo vidaus produkto (BVP).

„Po dešimt metų veikiant fabrikui, Lietuvai tai kainuos 5 procentus BVP. Todėl kiekvieni pavėluoti metai yra labai brangūs, todėl reikėtų kuo greičiau padaryti gyvą šį projektą, kad jis startuotų ir čia dirbtų aštuoni tūkstančiai darbuotojų“, – teigė A. Paukštys. 

„Po dešimt metų veikiant šiam parkui pilnu pajėgumu jis turėtų generuoti apie 9–10 milijardų eurų eksporto“, – pridūrė jis. 

GALERIJA

  • Arvydas Paukštys.
L. Balandžio / BNS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

as nelabai suprantu kas tas lustas

cia gal kaip investicinis aukso luitas kurio storis 0.1mm... graziai ipakuotas i stora plasmasine deze... del mikroshemu tai 100% apsisiksit ir kristalu negamisnit... geriausiu atveju perpakuosit is taivanio atveztus... inkapsiuliacija viskas ka galima lietuvoj daryt - kristalo istatymas i plasmasini korpusa , kojiciu prilitavimas... vsio......lanzbergu pravesta prihatizacija padejo riebu taska lietuvos puslaidininkiu istorijoje... 1994- 1998 galutinai tapo aisku ka pyzdecszzzz... kajuk...musu muziejuje yra sovietine 100mm silicio plokste paskutine...

UFFO

10 milijardu sudaro 5proc.... kazkas skaiciuot nieko nemoka

PRIGOŽINO TROLIAI

pila savo š*dinas srutas ant visko, kas lietuviška- reiškias LT juda teisinga kryptimi !!!! :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS