„Tez Tour“ stabdo skrydžius į Veroną, „Novaturas“ – į Bergamą | Diena.lt

„TEZ TOUR“ STABDO SKRYDŽIUS Į VERONĄ, „NOVATURAS“ – Į BERGAMĄ

  • 0

Vienos didžiausių kelionių organizatorių „Tez Tour“ ir „Novaturas“ stabdo skrydžius į šiaurės Italijoje esančius Veronos ir Bergamo miestus.

„Tez Tour“ pranešė, kad atsižvelgiant į sugriežtintas Užsienio rei­ka­lų mi­nis­te­ri­jos (URM) re­ko­men­da­ci­jas nevykti į šiaurės Italijos regionus, nebus vykdomi vasario 29 dienos ir kovo 7 dienos skrydžiai į Veronos oro uostą. Keliautojai prašomi kreiptis į savo kelionių agentūrą.

„Keliautojams bus suteikta galimybė pasirinkti kelionę į kitą kryptį arba nutraukti sutartį pagal joje numatytas sąlygas“, – teigiama „Tez Tour“ pranešime.

Bendrovės tinklalapyje nurodoma, kad keliautojai, esantys Italijos slidinėjimo kurortuose, vasario 29 dieną bus skraidinami iš Veronos oro uosto pagal numatytą grafiką.

Pasak „Tez Tour“ atstovės Ingos Aukštuolytės, kovo 7 dienos skrydis buvo paskutinis planuotas skrydis į Italijos slidinėjimo kurortus. Artimiausias skrydis į Italijos Kalabrijos regioną numatytas rugsėjį.

„Novaturo“ teigimu, suplanuoti skrydžiai į Bergamą stabdomi nuo vasario 29 iki kovo 21 dienos.

„Visiems klientams, kurie planavo vykti slidinėti į Šiaurės Italijos kurortus per Bergamo oro uostą, siūlome pasirinkti bet kokią kitą mūsų kelionę ar tiesiog atgauti visus sumokėtus pinigus“, – pranešė bendrovė.

Tie, kurie vasario 28 – kovo 31 dienomis planavo vykti į Kosta Adechės miestą Tenerifėje, gali keisti kelionių planus be jokių papildomų mokesčių.

„Suprantame, kad nežinomybė kelia nerimo, bet visų keliaujančių prašome išlikti ramiems ir pasikliauti atsakingų institucijų rekomendacijomis, vadovautis oficialių šaltinių informacija“, – teigia „Novaturas“.

Lietuvoje reguliarius skrydžius iš Kauno ir Vilniaus į Italiją vykdo pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ ir „Wizz Air“, tačiau abi nekomentuoja, kiek turistų siekia atšaukti keliones ir kiek jų atsisako vykti.

URM penktadienio popietę atnaujinusi informaciją pranešė, kad dėl sparčiai plintančio naujojo koronaviruso rekomenduojama laikinai nevykti į Šiaurės Italijos Lombardijos, Veneto, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionus.

Šiuo metu ministerija taip pat rekomenduoja laikinai nevykti į Kiniją, Pietų Korėją, pietinėje Tenerifės salos (Ispanija) dalyje esantį Adeche (Adeje) miestą ir jo apylinkes.

Keliaujant į ES ir Šengeno erdvės šalis bei Jungtinę Karalystę rekomenduojama imtis atsargos priemonių. Tokio paties lygio rekomendacija teikiama ir dėl Baltarusijos, Šiaurės Makedonijos, Singapūro ir Honkongo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS