Buvę „BIOK laboratorijos“ darbuotojai įkūrė „Cosmoway“ | Diena.lt

BUVĘ "BIOK LABORATORIJOS" DARBUOTOJAI ĮKŪRĖ "COSMOWAY"

  • 1

Kaune įsikūrusio kosmetikos gamintojo bendrovės „Cosmoway“ akcininkais tapo advokatas Darius Pinkevičius ir jo žmona rinkodaros specialistė Justė Pinkevičienė. Įmonė turi ir naują direktorių – taip pat vieną įmonės akcininkų ir buvusį „BIOK laboratorijos“ pardavimų vadovą Vitalijų Voleiką.

J. Pinkevičienė – taip pat buvusi „BIOK laboratorija“ komandos narė. Rinkodaros specialistė daugiau nei 3 metus vadovavo tokiems prekės ženklams, kaip ,,Rasa“, ,,Aras“ ir „BIOK dermatology“. Dar vienas įmonės akcininkas Žilvinas Dubosas, buvęs „BIOK laboratorijos“ gamybos vadovas, šiuo metu vadovauja bendrovei „Baltik Vairas“, yra LINPRA prezidiumo narys, Šiaulių pramonės amatų rūmų tarybos narys bei Šiaulių universiteto mokslo tarybos narys.

Sprendimas perleisti įmonės valdymą ilgametę patirtį pardavimų srityje turinčiam V. Voleikai yra susijęs su itin ambicingais įmonei keliamais verslo augimo tikslais. Prieš perimdamas bendrovės „Cosmoway“ vairą V. Voleika daugiau kaip tris metus vadovavo bendrovės ,,Vilandra“ atstovybėms Latvijoje ir Estijoje. Prieš tai V. Voleika pardavimų vadovo pareigas ėjo tokiose įmonėse kaip ,,BIOK laboratorija“, ,,Vilkmergės alus“. ,,Priimti iššūkį stoti prie bendrovės „Cosmoway“ vairo nebuvo sunku, nes tiesiog labai tikiu visa entuziastinga komanda, kurią ši jauna įmonė sugebėjo pritraukti. Iki šiol pagrindines pajamas generavome iš privačių etikečių gamybos. Dabartinė įmonės strategija orientuota į tai, kad ne tik toliau sieksime auginti eksporto rinkas, bet ir stiprinsime jau valdomus nuosavus prekės ženklus: visai šeimai skirtą kosmetiką „Green Feel“ bei pirmuosius lietuviškus lubrikantus „Code for Love“ teigia naujasis įmonės vadovas.

Akivaizdu, kad siekiant stiprinti nuosavus prekės ženklus, itin daug iššūkių teks ir įmonės rinkodaros sričiai, kuriai nuo šiol vadovaus J. Pinkevičienė. „Kosmetikos rinka yra būtent ta sritis, kurioje, kaip rinkodaristė, jaučiuosi stipriausiai, taigi sprendimas prisijungti prie naujo, tačiau itin ambicingus tikslus sau keliančio lietuviškos kosmetikos gamintojo ir jo komandos, manau, yra tiesiog tikslingas mano karjeros planavimas“, – teigia J. Pinkevičienė, kuri be šių pareigų yra ir viena kūrėjų bei dabartinė ,,IKONA.TV“ gyvenimo būdo portalo moterims vadovė. Jo pagrindinė veikla – turinio rinkodaros kūrimas video siužetų formatu. Portalas priklauso VMG.

Tuo tarpu D. Pinkevičius, sėkmingai vystantis advokato karjerą, teigia:.„Mano vadovaujama advokatų kontora „Legal partner“ teisiniais klausimais kiek tik reikės prisidės prie „Cosmoway“. Žinoma, tikimės, kad verslas bus sėkmingas ir mūsų pagalba bus reikalinga tik rengiant sutartis naujiems pelningiems sandoriams“.

„Cosmoway“ įmonės apyvarta 2016 metais augo daugiau nei 24 proc., palyginus su 2015 metų pardavimais, ir siekė 625 000 Eur, o prekės ženklo „Green Feel“ apyvarta įmonei užaugino daugiau kaip 4 kartus. Tai siejama su 2016 metų pavasarį pradėtais prekės ženklo atnaujinimo darbais (išleista nauja veido priežiūros priemonių serija, atspindinti naująją „Green Feel“ vystymosi strategiją). Įmonės eksporto pajamos per paskutinį ketvirtį sudarė apie 50 proc. įmonės pardavimų. Įmonėje pagaminti produktai eksportuojami į Italiją, Portugaliją, Daniją, Baltijos šalis.

GALERIJA

  • Buvę „BIOK laboratorijos“ darbuotojai įkūrė „Cosmoway“
,,Cosmoway“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

K

Man tai jinai kaip koks Trumpas nr. 2 - apsivogus, apsimelavus, bet sau pati fainiausia. Tokiem nėra ribų.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS