Turto bankas investuotojams siūlo tris naujus milijoninės vertės objektus | Diena.lt

TURTO BANKAS INVESTUOTOJAMS SIŪLO TRIS NAUJUS MILIJONINĖS VERTĖS OBJEKTUS

Valstybės nekilnojamąjį turtą valdanti ir jo priežiūrą užtikrinanti įmonė Turto bankas pirmą kartą investuotojams pasiūlė tris naujus milijoninės vertės valstybei priklausančius nekilnojamojo turto objektus. Tai Vilniaus centrinėje dalyje, Sodų, Vilniaus ir Blindžių gatvėse, esantys pastatai ar jų dalys. Visi objektai viešojo aukciono būdu bus pardavinėjami lapkričio-gruodžio mėnesiais.

„Investuotojams siūlomi nekilnojamojo turto objektai yra centrinėje Vilniaus dalyje, kurioje nekilnojamojo turto objektų pasiūla yra ribota. Pavyzdžiui, Sodų gatvėje jau ne vienas vystytojas yra paskelbęs apie planus įgyvendinti naujus projektus, tad tikimės, kad dėmesio sulauks ir mūsų siūlomi objektai“, – sako Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Viešojo aukciono būdu parduodamas Sodų g. 23 esantis 1115 kv. m, trijų aukštų administracinės paskirties pastatas kartu su pagalbiniais statiniais. Pastatui priklauso 0,2029 ha žemės sklypas. Pradinė parduodamo komplekso kaina – 1,9 mln. eurų.

Gruodžio mėnesį bus pardavinėjama valstybei priklausanti Blindžių g. 24A administracinio pastato dalis – bendras patalpų plotas sudaro 2618 kv. m. Žvėryne esančiam pastatui priklauso ir kiek daugiau nei pusę 0,42 ha sklypo dalis. Pradinė parduodamų patalpų kaina – beveik 3 mln. eurų.

Vilniaus g. 37 esančiame pastate parduodamos patalpos, kurių bendras plotas yra beveik 1600 kv. m. Patalpoms priklauso trečdalis 0,34 ha sklypo dalis. Aukcionas vyks lapkričio 18 d., o registracija į aukcioną – lapkričio 11-13 d. Pradinė parduodamų patalpų kaina – 2,953 mln. eurų.

Per pirmuosius 9 šių metų mėnesius Turto bankas organizavo 941 aukcioną, kurių 256 baigėsi sandoriais už bendrą 20,4 mln. eurų sumą. Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, parduotų objektų skaičius išaugo 62 proc., suorganizuotų aukcionų – 85 proc., o suma už parduotus objektus – 3,5 karto.

Šiemet iš viso planuojama organizuoti daugiau nei 1200 viešųjų aukcionų. Tai 70 proc. daugiau nei ankstesniais metais. Per 2018-uosius Turto bankas suorganizavo daugiau nei 700 viešųjų aukcionų, kurių metu buvo parduoti 202 nekilnojamojo turto objektai už 8,2 mln. eurų, taip pat valstybės sklypų, priskirtų savivaldybės pastatams, už 1,7 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS