URM leido „Belorus“ sanatorijos darbuotojams išmokėti sausio mėnesio atlyginimus: įstaiga tai neigia | Diena.lt

URM LEIDO „BELORUS“ SANATORIJOS DARBUOTOJAMS IŠMOKĖTI SAUSIO MĖNESIO ATLYGINIMUS: ĮSTAIGA TAI NEIGIA

Dėl Druskininkuose įsikūrusios ir Europos Sąjungos sankcijas patiriančios sanatorijos „Belorus“ netyla ginčai. Nepaisant to, kad Užsienio reikalų ministerija (URM) prieš kelias savaites pranešė leidusi „Belorus“ darbuotojams išmokėti atlyginimus už sausio mėnesį, sanatorijos direktorius Ilja Jepifanovas sako to padaryti dar negalintis. Jo teigimu, darbuotojams atlyginimai nesumokami dėl lėšų trūkumo įstaigos sąskaitose, o gauti daugiau reikiamų pinigų iš Baltarusijos neleidžia, direktoriaus teigimu, būtent Lietuvos užsienio reikalų ministerija.

Tačiau URM su šia pozicija griežtai nesutinka ir sako apgailestaujanti, kad Druskininkuose įsikūrusią sanatoriją Baltarusijos režimas išnaudoja propagandiniams tikslams. Tai, kad lėšų trūkumas išmokėti atlyginimus darbuotojams už sausio mėnesį vargu ar yra pagrindinė problema, teigia ir Eltos turimi šaltiniai.

„URM leidimus sanatorijai išmokėti atlyginimus darbuotojams išdavė sausį, kovą bei artimiausiu metu spręs dėl kitų išmokų. Labai apgailestaujame, kad sanatorija iki šiol dar nepasinaudojo suteikta galimybe. Panašu, kad režimas sanatoriją naudoja savo propagandiniams tikslams, o darbuotojų gerovė jam tikrai nerūpi. Lietuvos piliečiai dirbantys šioje įstaigoje privalėtų tai labai aiškiai suvokti“, – Eltai sakė ministro atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė.

Panašu, kad režimas sanatoriją naudoja savo propagandiniams tikslams, o darbuotojų gerovė jam tikrai nerūpi.

Tuo tarpu I. Jepifanovas tikina, kad sumokėti atlyginimus sanatorijos darbuotojams trūksta lėšų, nes, pasak jo, dalį pinigų turėtų pervesti Baltarusijos valstybė.

„Sanatorijos sąskaitose nepakanka lėšų sumokėti darbuotojams atlyginimus. Kad sumokėtume atlyginimus už darbą, mums reikia gauti papildomų lėšų iš Baltarusijos Respublikos biudžeto. Neturime banko garantijos, kad šios lėšos mus pasiektų, todėl kreipėmės į Lietuvos URM su prašymu leisti gauti lėšas iš Baltarusijos, kurių trūksta, ir šiuos pinigus išmokėti darbuotojams“, – Eltai teigė I. Jepifanovas.

„Belorus“ vadovo teigimu, sanatorija jau kelis kartus kreipėsi į ministeriją, tačiau atsakymo vis dar nesulaukia.

„Lietuvos URM dėl to pateikėme jau keturias užklausas su prašymais, tačiau ministerija kol kas neleidžia, tyli, svarsto – nežinau, kaip tai pavadinti“, – aiškino I. Jepifanovas.

„Kai tik turėsime Lietuvos URM leidimą, iš Baltarusijos biudžeto gausime pinigus ir iškart sumokėsime darbuotojams atlyginimus“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad „Swedbank“ gruodį įšaldė sanatorijos „Belorus” sąskaitas, Europos Sąjungai įvedus ribojamąsias priemones Baltarusijai.

Visgi užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas kovo mėnesį Eltai teigė, kad ministerija sanatorijai „Belorus“ padarė išimtį ir leido už sausio mėnesį įstaigos darbuotojams išmokėti atlyginimus, atsiskaityti už komunalines paslaugas bei grąžinti skolą elektroninei parduotuvei „Noriu noriu“.

Viceministras tuomet pabrėžė, kad šios išimtys buvo padarytos remiantis nustatytais Europos Sąjungos reglamentais. Jo teigimu, sprendimas dėl šių lėšų atšildymo užtruko dėl to, kad „Belorus“ sanatorija „labai ilgai nepateikė detalizuotų apskaitos dokumentų“. Visgi M. Adomėnas teigė, kad sanatorijai sutvarkius dokumentaciją dėl vasario mėnesio detalizuotos apskaitos duomenų, bus suteiktas leidimas darbuotojams išmokėti atlyginimus ir už šį mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Tai - Kaunietei

Niekada nerašyk, kad tu Kaunietė, nes tai žeidžia, kad vadiniesi Kauniete, nes tavo rašliava ir nesupratimas ką skaitai ir apie ką komentuoji parodo, kad tu ateivė; tu kaimą palaikai, o kaimas tave nepalieka. Savo lygmenyje rašinėkitės, nes tai žemiausio bukumo pasiekimas " blondinių sekta.

kauniete

nesuprantu dirba batkos sanatorijoje o pinigu praso is Lietuvos

o

kam tas politprisiplakelis meras jei zmones meta is darbo vie todel kad tai bergklano noras o zodis belorus tai ne batkos o tautos su kuria ir nori supriesint tautas gelbedami tautu isdavikus GEDA;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS