Valstybės kontrolė – geriausia 2016 metų institucija | Diena.lt

VALSTYBĖS KONTROLĖ – GERIAUSIA 2016 METŲ INSTITUCIJA

  • 0

Valstybės dienos proga savaitraščio „Veidas“ surengtuose apdovanojimuose geriausia 2016-ųjų metų valstybės institucija paskelbta Valstybės kontrolė, o valstybės kontrolierius Arūnas Dulkys šiemet išrinktas vienu iš trijų geriausių valstybės tarnautojų.

Apdovanojimas institucijai įteiktas už atstovavimą Lietuvos Respublikos interesams, kompetenciją, atsakingumą ir puikius darbo rezultatus. Tokį įvertinimą lėmė ministerijų, įvairių valstybės institucijų ir verslo asociacijų atstovų balsai. Pasak valstybės kontrolieriaus, šis apdovanojimas – svarbus įvertinimas, rodantis, kad aukščiausioji audito institucija eina teisingu keliu, o pastangos tobulėti ir savo pavyzdžiu daryti teigiamą pokytį viešajame sektoriuje yra matomos.

„Norint, kad kažkas keistųsi, visada reikia pradėti nuo savęs. Mūsų institucijos pavadinime minimas žodis kontrolė, tačiau įstatyme nėra nė vienos funkcijos, kuria mums būtų pavesta ką nors kontroliuoti ar bausti. Bet yra žodžiai audituoti, vertinti, bendradarbiauti, ir mes savo veiklą pasukome būtent šiuo keliu. Ačiū visai komandai už tai, kad ji ryžosi keistis. Džiaugiamės, kad mūsų pokytis ir noras tapti tikra aukščiausiąja audito institucija buvo pastebėtas“, – atsiimdamas geriausios metų institucijos apdovanojimą sakė valstybės kontrolierius A. Dulkys.

Geriausio Lietuvos valstybės tarnautojo ir geriausios valstybės įstaigos rinkimai rengiami nuo 2005 m. Juose savo nuomonę išreiškia ministrai, viceministrai, ministerijų kancleriai, merai, savivaldybių administracijų direktoriai, valstybės institucijų, verslo asociacijų ir kitų institucijų vadovai. Valstybės kontrolė geriausios metų institucijos vardą yra pelniusi ir 2009 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS