Vėluoja 50 mln. eurų vertės „Juodelių“ investicijos Molėtuose | Diena.lt

VĖLUOJA 50 MLN. EURŲ VERTĖS „JUODELIŲ“ INVESTICIJOS MOLĖTUOSE

Maždaug 50 mln. eurų vertės medienos apdirbimo įmonės „Juodeliai“ investicijos Molėtuose vėluoja, tačiau miestas viliasi, kad jos galiausiai bus įgyvendintos. Tuo metu „Juodelių“ vadovas Andrius Zimnickas sako, kad dabar bendrovė savo dėmesį skiria plėtrai Marijampolėje.

Molėtų rajono mero Sauliaus Jauneikos ir A. Zimnicko susitikime trečiadienį „Juodelių“ vadovas patikino, kad įmonė savo ketinimų investuoti į prieš trejus metus įsigytą bendrovės „Sodo namas" pastatų kompleksą Videniškiuose neatsisako. Apie tai šią savaitę pranešė rajono savivaldybė.

A. Zimnickas kol kas nesiima teigti, kad investicijos stringa ar vėluoja.

„Šiandien nesakyčiau, kad investicijos stringa ar nestringa. Gal tiesiog konkretumo nėra ir tiek“, – BNS sakė A. Zimnickas.

„Juodeliai“ Marijampolėje šiemet pradėjo statyti 40 mln. eurų vertės pakavimo elementų gamyklą. Bendrovės vadovas sako, kad šiuo metu prioritetas skiriamas būtent šiam projektui.

„Faktas yra toks, kad vyksta statybos projektas Marijampolėje ir veikla šiuo metu yra sukoncentruota ten. Kitur visur vyksta paruošiamieji darbai ir matysime, kaip bus“, – sakė A. Zimnickas.

Pernai skelbta, kad „Juodeliai“ gamyklos Molėtuose statybas pradės dar šiemet, o darbus baigs iki 2021 metų.

Molėtų valdžia skelbia, kad darbų pradžia atidedama, tačiau A. Zimnickas teigė nenorįs spekuliuoti terminais: „Įvyks faktai, tada kalbėsimės“.

Rajono meras S. Jauneika tvirtina, kad savivaldybė toliau derėsis su investuotojais, nes „Juodelių“ investicija prisidėtų prie rajono ekonominės vertės didėjimo.

„Suprantame, kad tai itin prisidėtų prie rajono ekonominės vertės didinimo, todėl ir toliau derėsimės, tarsimės, palaikysime produktyvų bendradarbiavimą bei aktyviai ieškosime bendrų sprendimų“, – savivaldybės pranešime sakė S. Jauneika.

Apie „Juodelių“ planus Molėtuose statyti gamyklą savivaldybė pranešė pernai gegužę. Naujame įmonės padalinyje buvo planuojama sukurti apie 150 darbo vietų.

Šiuo metu „Juodeliai“ turi tris gamyklas: Radviliškyje, Kazlų Rūdoje ir Kalvarijos savivaldybės Akmenynų kaime, taip pat stato gamyklą Marijampolėje.

Pagrindinė įmonės produkcija – medinių padėklų gamyboje naudojama pjautinė mediena. Registrų centrui pateiktoje 2018 metų ataskaitoje nurodoma, kad „Juodeliai“ pernai gavo 45,9 mln. eurų pajamų ir uždirbo 4,275 mln. eurų grynojo pelno.

Seimui 2017-ųjų liepą pakeitus Miškų įstatymą, atvėrusį kelią urėdijų pertvarkai, ne viena šalyje veikianti baldų pramonės įmonė paskelbė apie planuojamas investicijas į gamybos plėtrą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS