„Viada LT“: savo darbuotojus skatiname ir praktiškai padėdami šeimoms | Diena.lt

„VIADA LT“: SAVO DARBUOTOJUS SKATINAME IR PRAKTIŠKAI PADĖDAMI ŠEIMOMS

  • 4

Tyrimai rodo, kad nors svarbiausiu motyvaciniu veiksniu darbuotojams išlieka darbo užmokestis, iš darbdavio taip pat vis dažniau tikimasi ir papildomų, personalizuotų, praktinių naudų. Pavyzdžiui, didžiausią degalinių tinklą Lietuvoje valdanti „Viada LT“ savo darbuotojų vaikams, naujų mokslo metų pradžios proga jau trečius metus iš eilės padovanojo svarbiausių mokyklinių priemonių krepšelius. 

Vieša paslaptis, kad naujų mokslo metų pradžia – rimtas iššūkis šeimoms. Ypač toms, kurių vaikai tik pradeda lankyti mokyklą. Tėvams tuomet kyla ne tik natūralūs klausimai: ar pritaps tarp bendraamžių jų sūnus ar dukra, kaip vaikui seksis mokytis. Nemažai laiko ir pastangų šeimoms taip pat užima ir praktinių dalykų, tarp jų įvairių kanceliarinių priemonių, kurių reikia mokyklai, sukomplektavimas.

Praktinė pagalba tėvams

Daug dėmesio darbuotojų gerbūviui gerinti skirianti „Viada LT“, sakosi atradusi itin pasiteisinusią priemonę, papildomai motyvuoti įmonėje dirbančius tėvus, turinčius į pradines, 1 4 klases, einančių vaikų. Jau trejus metus iš eilės bendrovė prieš mokslo metų pradžią tokių darbuotojų pradinukams dovanoja svarbiausių mokyklinių priemonių krepšelius. 

„Ko gero, tai išlieka viena sėkmingiausių ir daugiausia teigiamų atsiliepimų tiek iš pačių darbuotojų, tiek iš jų vaikų sulaukusi bendrovės darbuotojų skatinimo programa. Kruopščiai atrinktos, reikalingiausios kanceliarinės prekės viename krepšelyje tikrai nuima nemažai galvos skausmo, sutaupo daug laiko savo atžalas į mokyklą rengiantiems tėvams.  Šiemet tokią praktišką dovaną įteikėme 150-čiai pirmų-ketvirtų klasių mūsų darbuotojų vaikų“, – pasakojo  „Viada LT“ personalo ir mokymų skyriaus vadovė Inga Račkauskaitė-Kėvalienė.

Inga Račkauskaitė-Kėvalienė. „Viada LT“ nuotr.

Įmonės sėkmė priklauso ir nuo darbuotojų motyvacijos

Specialistė pabrėžia, kad itin konkurencingoje Lietuvos darbo rinkoje tinkamas ir įtraukiantis darbdavio požiūris į savo darbuotojus yra tiesiog būtinybė: įmonės sėkmė dažnai priklauso nuo darbuotojų motyvacijos ir gerovės.

„Viada LT“ personalo ir mokymų skyriaus vadovės teigimu, įmonė laikosi požiūrio, kad darbuotojai yra bendrovės „širdis“, todėl stengiasi, kad jie jaustųsi gerai ne tik darbo vietoje, bet ir už jos ribų.

„Įmonė yra orientuota į ilgalaikę perspektyvą, todėl dėmesį savo darbuotojams rodome ne tik per šventes ar specialiomis progomis, bet ir kasmet plėsdami darbuotojų naudų paketą. Pavyzdžiui, be lanksčių darbo grafikų, papildomų atostogų dienų ypatingoms progoms, privataus sveikatos draudimo, galimybės pasiskiepyti ar finansinių priedų už pasiektus rezultatus, darbuotojams taip pat suteikiame galimybę dirbti arčiau namų, taikome įvairias nuolaidas kurui ir maistui, padengiame atvykimo į darbą išlaidas. Gaisro ar kitų stichinių nelaimių atveju suteikiame ne tik materialią, bet psichologinę pagalbą“, – aiškino I. Račkauskaitė-Kėvalienė.

Investicijos į darbuotojus pasiteisina

Anot jos, tokios praktinės – tiek į konkretų darbuotoją, tiek į šeimas orientuotos investicijos – pasiteisina: bendrovei per kelerius metus pavyko apčiuopiamai sumažinti darbuotojų kaitą, o daugiau nei 42 proc. darbo vietos stabilumą vertinančių darbuotojų, įmonėje dirba daugiau nei penkerius metus.

Pasak „Viada LT“ personalo ir mokymų skyriaus vadovės, dirbantiems tėvams kone kasdien tenka susidoroti su galybe iššūkių ir atsakomybių, tiek asmeniniame, tiek profesiniame gyvenime, todėl derinant šeimą ir karjerą itin svarbu jausti palaikymą iš aplinkos, o ypač – darbdavio. 

„Vienas svarbiausių bendrovės tikslų yra tai, kad jos darbuotojai jaustųsi saugūs ir vertinami, turėtų galimybę tobulėti ir augti. Įmonės teikiamos papildomos naudos, tikėtina prisideda prie darbo vietos patrauklumo ir darbuotojų pasitenkinimo“, – sakė I. Račkauskaitė-Kėvalienė.

GALERIJA

  • „Viada LT“: savo darbuotojus skatiname ir praktiškai padėdami šeimoms
„Viada LT“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

skiep

brangiausias kuras toj Viadoj,kas ten gali piltis?

kaunietei

Skaityti moki, raides skiri, KVAILE?

buvusi LUKOIL , dabar

VIADA . Štai taip.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS