„Vičiūnų grupės“ valdomos „Groward Group“ įmonės Rusijoje ir Kazachstane bus likviduotos | Diena.lt

„VIČIŪNŲ GRUPĖS“ VALDOMOS „GROWARD GROUP“ ĮMONĖS RUSIJOJE IR KAZACHSTANE BUS LIKVIDUOTOS

  • 10

„Vičiūnų grupės“ vis dar valdomos žemės ūkio produktų prekybos grupės „Groward Group“ įmonės Rusijoje ir Kazachstane nebeveikia ir turėtų būti likviduotos dar šiemet, sako pastarosios grupės vadovas.

„Jos veiklos nebevykdo jau trejus metus, mes esame jas palikę, tikiuosi, jau šiais metais (pavyks likviduoti – BNS). Bankų sąskaitų net neturi tos įmonės. Jos paliktos, kai mokesčiai patys išregistruos tas įmones dėl veiklos nevykdymo“, – portalui „Verslo žinios“ sakė Lietuvos grupės valdybos narys Dainius Matijošaitis.

Jo teigimu, įmonės yra pamirštos ir su „Vičiūnų grupe“ susijusios tik per bendrus akcininkus.

„Buvom pasilikę tik direktorių, kuris, kaip buvome sutarę, iki likvidavimo liks. Jis prieš pusę metų pasimirė netikėtai. Tada atidavėm juristams (Juridinių asmenų registrui – BNS) tą likvidavimo procesą“, – teigė D. Matijošaitis.

Anot jo, tarp Rusijoje registruotos įmonės akcininkų buvo ir asmenys iš „nedraugiškų šalių“, todėl buvo kreiptasi į Rusijos vyriausybės užsienio investicijų kontrolės komisiją, kuri likvidavimui tuomet nepritarė. 

Kazachstane veikianti įmonė taip pat pernai rudenį buvo perduota Juridinių asmenų registrui likviduoti.

Iš esmės į tą Rytų pusę visiškai nežiūrime, nes pardavėm absoliučiai viską, ką turėjome ten veikiančio ir naudą nešančio. Dabar liko tik kažkokie neveiksnūs trupiniai.

„Yra likę šios dvi neveiksnios įmonės, bet mes iš esmės į tą Rytų pusę visiškai nežiūrime, nes pardavėm absoliučiai viską, ką turėjome ten veikiančio ir naudą nešančio. Dabar liko tik kažkokie neveiksnūs trupiniai, jie nieko nekeičia“, – aiškino D. Matijošaitis.

„Groward Group“ turi po 50 proc. įmonių „Grovard grain Kazachstan“ ir „Groward Rus“ akcijų, rodo Registrų cento duomenys.

Balandį interviu BNS D. Matijošaitis teigė, kad Rytuose nebeliko „Vičiūnų grupės“ valdomų aktyvų.

D. Matijošaitis „Groward Group“ vadovauja nuo 2019 metų pabaigos. Grupės naudos gavėjai yra Visvaldas Matijošaitis (50 proc. akcijų) ir Liudas Skierus (50 proc.), nurodoma Registrų centre.

Lietuvoje grupė valdo 9 bendroves: „Vievio paukščiai“, Zujų paukštynas, „Agromėsa“, Viklyčių paukštynas, „VG Alsa“, „VG Agrogrūdai“, „VG Ausieniškės“, „Europe eggs“ ir „Baltic egg production“. Jai taip pat priklauso bendrovė „Karosta terminals“ Latvijoje.

„Sodros“ duomenimis, „Groward Group“ dirba 47 darbuotojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Šūdpatryyyjočiams

Šios įmonės bus likviduotos , o konservatorės , seimo narės, buvusios dvigubos ministrės Navickienės šeimos verslas su Rusijos piliečiu tęsis ? __ne taip taip seniai M. Navickas per įmonę „Euromed Monitoring“ valdė viešųjų ryšių ir komunikacijos paslaugas teikiančią bendrovę „Euromedia Monitoring“, o šioji sudarė paslaugų teikimo sutartį su Rusijos piliečiu Andrejumi Khovratovu. | Visą straipsnį galite rasti.tv3naujiena/lietuva/monikos-navickienes-vyro-verslas-padejo-kurti-gera-rusijos-sukciaus-ivaizdi-net-ir-cia-vilhelmo-germano-pedsakas-

Gi

Karas jau 2 metai, o pas vatinį pažaduką...bus likviduotos...

šūdinam kacapui "patriotui"

Lįsk į būdą kacapo išmata.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS