Vilniaus oro uosto naujo terminalo architektūros konkursą organizuos Architektų sąjunga | Diena.lt

VILNIAUS ORO UOSTO NAUJO TERMINALO ARCHITEKTŪROS KONKURSĄ ORGANIZUOS ARCHITEKTŲ SĄJUNGA

  • 0

Savarankiškai bei savanoriškai veikianti profesinė kūrybinė organizacija – Lietuvos architektų sąjunga organizuos iki 2028 metų pabaigos planuojamo pastatyti naujo Vilniaus oro uosto atvykimo terminalo bei jo prieigų architektūrinių idėjų konkursą.

Lietuvos oro uostai (LTOU) antradienį pranešė kartu su Lietuvos architektų sąjunga pasirašę tai numatančią 132 tūkst. eurų (be PVM) vertės sutartį.

LTOU teigimu, kartu su šalies ekspertais iki šių metų pabaigos arba kitų pradžioje siekiama atrinkti ir vėliau įgyvendinti geriausias architektų idėjas.

„Konkurso centrinė ašis be jokios abejonės yra atrinkti geriausią projektinį pasiūlymą naujam atvykimo terminalui, kuris sostinės oro uostui sparčiai augančiame keleivių srauto kontekste yra gyvybiškai būtinas“, – pranešime sakė LTOU plėtros departamento vadovas Arnas Dūmanas.

Anot Lietuvos architektų sąjungos, artimiausiu metu su LTOU bus aptarti techniniai viešo konkurso organizavimo poreikiai, detalizuoti jo etapai.

Architektūriniame konkurse bus numatytas prizinis fondas, kuris bus skirtas geriausių projektinių pasiūlymų autoriams ar jų komandoms.

LTOU dar šiais metais planuoja baigti ir naujojo išvykimo terminalo statybas. Jis turėtų pradėti veikti nuo kitų metų vasario. Naująjį išvykimo terminalą už 50 mln. eurų stato bendrovė „Eikos statyba“.

Šių metų sausį LTOU skelbė, kad iš viso į esamų terminalų rekonstrukciją ir naujų statybą numatoma investuoti apie 180 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS