„Vilniaus vandenys“ per dešimtmetį ketina investuoti daugiau nei 600 mln. eurų | Diena.lt

„VILNIAUS VANDENYS“ PER DEŠIMTMETĮ KETINA INVESTUOTI DAUGIAU NEI 600 MLN. EURŲ

  • 0

Didžiausia Lietuvoje vandentvarkos įmonė „Vilniaus vandenys“ per dešimtmetį – iki 2033-ųjų į infrastruktūrą, skaitmenizavimą ir plėtrą ketina investuoti daugiau nei 600 mln. eurų.

Tai numatyta „Vilniaus vandenų“ dešimties metų strategijoje, ketvirtadienį pranešė bendrovė.

„Infrastruktūros priežiūra ir plėtra privalo būti subalansuota – mūsų patirtos būtinosios sąnaudos ir įgyvendintos investicijos turi atitikti generuojamas pajamas, o planuojamos įgyvendinti investicijos turi atitikti įsiskolinimo apetitą“,  – pranešime teigė „Vilniaus vandenų“ vadovas Saulius Savickas.

Iki 2030 metų „Vilniaus vandenys“ planuoja skaitmenizuoti vandens apskaitą, už 39,4 mln. eurų pakeičiant 350 tūkst. mechaninių vandens skaitiklių ultragarsiniais, iki 2033 metų – už 120 mln. eurų pastatyti apie 250 kilometrų vandentiekio ir nuotekų tinklų. 

Šiuo metu bendrovė vertina galimybes nuotekų valykloje pastatyti monodeginimo gamyklą, kurioje iš dumblo būtų pagaminama 15 proc. įmonės suvartojamos elektros, taip pat ruošiamasi bandomajam projektui atgauti energiją iš nuotekų ir ją panaudoti šilumos ir karšto vandens gamybai.

90,79 proc. bendrovės akcijų valdo Vilniaus miesto savivaldybė, 4,06 proc. – Vilniaus rajono, 3,37 proc. – Švenčionių rajono ir 1,78 proc. – Šalčininkų rajono savivaldybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS