Vos per pusę metų darbuotojų socialinių naudų paketui „Maxima“ jau skyrė per 0,7 mln. eurų | Diena.lt

VOS PER PUSĘ METŲ DARBUOTOJŲ SOCIALINIŲ NAUDŲ PAKETUI „MAXIMA“ JAU SKYRĖ PER 0,7 MLN. EURŲ

  • 7

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ per pastaruosius pusę metų pagal kolektyvinę sutartį numatytam darbuotojų socialinių naudų paketui išleido virš 730 tūkst. eurų. Ši investicija, anot „Maximos“ vadovės Jolantos Bivainytės, suteikia galimybę ne tik visapusiškai pasirūpinti savo darbuotojų darbo sąlygomis bei sveikata, bet ir skirti didesnį dėmesį jų šeimoms.

Prieš porą metų atnaujinta „Maximos“ kolektyvinė sutartis išplėtė visiems darbuotojams skiriamų papildomų naudų paketą. Tuomet jam numačius 300 tūkst. eurų metinį biudžetą, šiandien „Maximos“ generalinė direktorė J. Bivainytė dalijasi kelis kartus išaugusiais skaičiais: nuo 2021 metų pradžios papildomoms naudoms bendrovė jau skyrė per 0,7 mln. eurų.

„Esame didžiausias šalies darbdavys, todėl jaučiame atsakomybę sukurti kuo geresnes darbo sąlygas. Šįmet padidinome darbo užmokestį bei kas mėnesį skiriamų premijų apimtis, taip pat plečiame ir darbuotojams skirtų papildomų socialinių naudų paketą. Šiems metams dar tik įpusėjus beveik pasiekėme visų 2020 metų socialinių naudų paketo biudžetą, kuris pernai sudarė daugiau nei 773 tūkst. eurų. Laikomės įsipareigojimų, įtvirtintų kolektyvinėje sutartyje, kad kiekvienas mūsų darbuotojas galėtų ne tik jaustis finansiškai saugus, tobulėti, bet ir sulaukti paramos sudėtingomis gyvenimo situacijomis“, – sako „Maximos“ vadovė J. Bivainytė.

Laikomės įsipareigojimų, įtvirtintų kolektyvinėje sutartyje, kad kiekvienas mūsų darbuotojas galėtų ne tik jaustis finansiškai saugus, tobulėti, bet ir sulaukti paramos sudėtingomis gyvenimo situacijomis.

Socialinių naudų paketas – darbuotojams ir jų šeimoms

„Maximos“ kolektyvinėje sutartyje yra numatytas itin platus socialinių naudų paketas, kuris skirtas ne tik darbuotojų, bet ir jų šeimų gerovei. Pavyzdžiui, darbuotojui skiriama 200 eurų išmoka šeimoje gimus vaikui, o sutuoktuvių proga bendrovė skiria tris dienas papildomų apmokamų atostogų.

Visi prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai, jų vaikai iki dvylikos metų bei daugiavaikės šeimos kasmet sulaukia šventinių dovanų Kalėdų ir Velykų progomis. Geriausiai besimokinančios darbuotojų atžalos gauna stipendijas ir yra kviečiamos į nemokamas vasaros stovyklas. Taip pat daugiavaikės „Maxima“ darbuotojų šeimos Rugsėjo 1-osios proga gauna dovanų korteles kanceliarinėms prekėms įsigyti.

Pagal kolektyvinę sutartį, prekybos tinklas kasmet skiria 100 eurų vertės vaistinės dovanų kortelę neįgalius vaikus iki aštuoniolikos metų auginantiems darbuotojams. O kol darbuotojo šeimos nariui nustatinėjamas specialusis nuolatinės slaugos ar specialusis priežiūros poreikis, gali būti suteikiamos papildomos iki 30 kalendorinių dienų apmokamos atostogos. Taip pat gaisro ar stichinių nelaimių atveju, dėl kurių prarandamas darbuotojo gyvenamasis būstas, yra numatyta 2 tūkst. eurų vienkartinė pašalpa. Tuo metu praradus artimąjį suteikiama laidojimo išmoka ir trys papildomos apmokamos atostogų dienos.

„Didelė ir vieninga komanda yra mūsų stiprybė. Esame atsakingi už savo darbuotojus, todėl yra svarbu, kaip jis jaučiasi tiek darbe, tiek ir namų aplinkoje. Jaučiame atsakomybę visokeriopai pasirūpinti savo darbuotojais ir jų šeimomis – tiek svarbių švenčių metu, tiek tais atvejais, kada ištinka nelaimės“, – pažymi J. Bivainytė.

Ypatingas dėmesys darbuotojų sveikatai

Didžiausio Lietuvos darbdavio kolektyvinė sutartis numato ir ypatingą dėmesį darbuotojų sveikatos užtikrinimui, kuris įgavo dar didesnę svarbą per COVID-19 pandemiją.

Prekybos tinklas „Maxima“ yra viena iš pirmųjų Lietuvos įmonių, kuri dar 2020-ųjų pavasarį savo darbuotojus apdraudė nuo COVID-19 ligos. Specialiu sveikatos draudimu yra apdrausti visi esami bei būsimi „Maximos“ darbuotojai. Jiems susirgus COVID-19 infekcija ir gydantis ligoninėje, mokamos išmokos.

Taip pat visi „Maxima“ darbuotojai yra apdrausti papildomu sveikatos draudimu, kuris garantuoja šeimos ar gydytojo specialisto konsultaciją, paskirtų diagnostinių tyrimų atlikimą, ambulatorinį gydymą tiek valstybinėse, tiek privačiose gydymo įstaigose, odontologijos bei reabilitacijos paslaugas visoje Lietuvoje.

„Gera mūsų darbuotojų sveikata ir savijauta yra pagrindiniai įmonės prioritetai. Dabartiniu laikotarpiu, kai kasdien susiduriame su COVID-19 grėsme, o šalies medicinai tenka dideli krūviai, savo komandai norime užtikrinti sklandų bei kokybišką gydymą. Suteikdami šią motyvacinę priemonę, skatiname darbuotojus rūpintis savimi, o tai padaryti yra paprasčiau, nes susirgus suteikiame galimybę greičiau patekti pas gydytojus“, – pabrėžia J. Bivainytė.

Emocinei darbuotojų sveikatai palaikyti per COVID-19 pandemiją yra sudarytos sąlygos nemokamai anonimiškai konsultuotis su profesionaliais psichologais.

Kasmet „Maximos“ darbuotojams yra sudaroma galimybė nemokamai pasiskiepyti nuo sezoninio gripo. Visiems darbuotojams, kurie yra pasiskiepiję nuo koronaviruso, padovanojamas dešimties eurų vertės „Eurovaistinės“ dovanų kuponas.

Įdarbinimo specialistai: kolektyvinė sutartis kuria dialogą

Internetinės darbuotojų paieškos „CVonline“ marketingo vadovė Rita Karavaitienė kolektyvinę sutartį vadina darbdavio ir darbuotojų dialogu bei sveikina jo inicijavimą kiekvienoje įmonėje. Pasak jos, toks susitarimas leidžia bendrovės komandai, pasitelkiant profesinę sąjungą, suderėti specifines darbo sąlygas, darbo režimo, atlygio sistemą, papildomų naudų paketą.

„Kolektyvinėje sutartyje su darbdaviu galima susitarti daug konkrečiau nei numato Darbo kodeksas. Toks dokumentas užtikrina specifinius darbuotojų lūkesčius, kurie priklauso nuo įmonės veiklos srities, komandos pareigybių. Taip apibrėžiami ir darbo, atlyginimo lūkesčiai, kolektyvo poreikiai. Šia sutartimi kartu numatomos darbuotojų ir darbdavio teisės, pareigos bei atsakomybės. Vis dėlto, toks susitarimas ne tik užtikrina geresnes darbo sąlygas komandai, skaidrią atlyginimo sistemą ar papildomas naudas – jis teikia naudą ir darbdaviams, kadangi leidžia tinkamai motyvuoti darbuotojus ir didinti pastarųjų lojalumą“, – kolektyvinės sutarties naudą paaiškina R. Karavaitienė.

Visos papildomos socialinės naudos darbuotojams, R. Karavaitienės teigimu, kolektyvinėse sutartyse yra pasiekiamos bendru darbdavio ir profesinių darbuotojų sąjungų susitarimu. Todėl, tikslingai sudarydamos dokumentą bei atsižvelgdamos į darbuotojų poreikius, visos pusės gali garantuoti, kad taip išloš ir komanda, ir darbdavys.

„Baziniai dalykai, kurie turėtų būti numatyti kolektyvinėje sutartyje, yra tinkamų darbo sąlygų, įrankių, priemonių užtikrinimas, skaidri bei teisinga atlygio sistema, finansiniai ir nefinansiniai priedai, profesinio tobulėjimo galimybės ir kitos naudos. Todėl įsidarbinant tikrai vertėtų paklausti, ar įmonė turi tokį susitarimą. Dažnu atveju, darbdavys pats jį akcentuoja. Tokioje sutartyje svarbiausios, darbo specifiką atitinkančios sąlygos jau būna išsiderėtos. Todėl darbuotojams belieka jomis pasinaudoti“, – apibendrina R. Karavaitienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Idomioji statistika

Viskas yra tik slykstus melas:- kontrolinis Maximos akciju paketas pas buvusio Maskvos mero Luzkovo zmona . Maxima i Lietuvos bioudzeta nesumoka faktiskai nieko - visos saskaitos ir imones registracija ofshoruose, kad gauti maximalias mokesciu nuolaidas - idarbinti du invalidai- sargas Kupiskyje ir kazkoks mistinis zmogus , turintis boba pavarde Numa. Pirkite Maximoje- ji musu Mama

?

Kam idomu tas žlungantis tinklas?

Gerbėjas

Juokingas maxima "dialogas" per reklamą: - padidinome algas. Tai minimumas padidėjo, o maxima algos kaip buvo minimali + 50 eurų taip ir liko. - skiriame 300.000 eur sosialinėms naudoms. Jei maximoje 15.000 darbuotojų - tai ęia planuoja po 20 eur vienam darbuotojui per metus. Jei vienas gavo 200 už vaiką - 9 negavo nieko. jei vienas gavo 2000 už nelaimę namuose - 100 negavo nieko. Kalėdoms panašu neliko niekam, tik dideli priedai vadovams.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS