VPT dar sprendžia, ar pradėti tyrimą dėl „Foxpay“ laimėtų konkursų | Diena.lt

VPT DAR SPRENDŽIA, AR PRADĖTI TYRIMĄ DĖL „FOXPAY“ LAIMĖTŲ KONKURSŲ

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) dar sprendžia, ar pradėti visų konkursų, kuriuos laimėjo teisėsaugos ir kitų institucijų tiriama finansinių technologijų įmonė „Foxpay“, vertinimą, pranešė Seimo Antikorupcijos komisijos vadovas Algirdas Stončaitis.

„VPT vadovas patikino, kad baigia bendrinti informaciją ir priiminės sprendimą, ar pradėti atskirą tyrimą ir vertinimą šito vykdyto viešojo pirkimo (2022 metais pasirašytos sutarties su Informacinės visuomenės plėtros komitetu – BNS) ir pratęsimo“, – žurnalistams trečiadienį po uždaro komisijos posėdžio, kuriame ji aiškinosi su „Foxpay“ veikla susijusias aplinkybes, sakė A. Stončaitis.

VPT vadovas Darius Vedrickas po posėdžio išsamiau nekomentavo, tik patvirtino, kad darbas dar vyksta.

Tokios VPT analizės yra paprašę Antikorupcijos komisijoje dirbantys parlamentarai.

Prieš savaitę vykusiame komisijos posėdyje VPT vadovas teigė, kad būtina įvertinti, ar Informacinės visuomenės plėtros komiteto (IVPK) skelbto konkurso sąlygose buvo numatyta galimybė pratęsti sutartį ir kokiam laikui. D. Vedricko teigimu, labai svarbu, ar informacija apie sutarčių pratęsimo galimybę buvo išviešinta rinkos dalyviams.

0,9 mln. eurų vertės sutartis tarp IVPK ir „Foxpay“ 2022 metų rugsėjį buvo pasirašyta trejiems metams ją kasmet pratęsiant. Pirmą kartą ji pratęsta 2023-ųjų rugsėjį ir galioja iki šių metų rugsėjo.  

IVPK veikia kaip atsiskaitymų tarpininkas daugybei valstybės institucijų per centralizuotus e. valdžios vartus ir tam naudoja „Foxpay“ paslaugas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ALGIRDAS.

VISAI U Ž D A R Y T I TĄ ŠARAŠKINO KONTORĄ .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS