VTEK išplėtė tyrimą dėl G. Norkūno „Igničio grupės“ akcijų įsigijimo | Diena.lt

VTEK IŠPLĖTĖ TYRIMĄ DĖL G. NORKŪNO „IGNIČIO GRUPĖS“ AKCIJŲ ĮSIGIJIMO

  • 6

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) išplėtė atliekamą tyrimą dėl finansų viceministro Gedimino Norkūno elgesio. Papildomai bus nagrinėjami duomenys, kai „Igničio grupės“ akcijų įsigijęs viceministras galbūt vizavo Finansų ministerijos didžiąja dalimi valdomos „Igničio grupės“ akcininkų susirinkimų biuletenius, priėmė sprendimus kandidatų į bendrovės stebėtojų tarybą atrankos komisijoje.

Prieš mėnesį pradėjusi tyrimą, VTEK aiškinasi, ar G. Norkūnas nepateko į interesų konfliktą, kai galbūt dalyvavo ministerijos rašto dėl valstybės siekiamų tikslų ir lūkesčių, susijusių su „Igničio grupės“ veikla, rengimo procedūrose. Taip pat aiškinamasi, ar jis dalyvavo rengiant ministerijos pasiūlymus dėl bendrovės pelningumo rodiklių patikslinimo.

Taip pat VTEK aiškinasi dėl tinkamo G. Norkūno privačių interesų deklaravimo. Valdydamas dalį šios bendrovės akcijų, G. Norkūnas 2021–2022 metais kuravo jos veiklą, tačiau savo privačių interesų deklaracijose G. Norkūnas buvo nurodęs, kad jo ryšys su šia bendrove nutrūko dar 2020 metų gruodį.

LRT skelbė, kad tiesiogiai už „Igničio grupės“ veiklą atsakingas finansų viceministras yra jos akcininkas ir gauna dividendus, tačiau tai jo interesų deklaracijoje neatsispindėjo – jis deklaravo tik akcijų pirkimo faktą 2020 metų spalį, kai ministerijoje dar nedirbo.

Pasak LRT, „Igničio grupės“ akcijų turi ir su energetikos ministru susijusi įmonė bendrovė „Norteo“, kurią kontroliuojančios bendrovės „Catus“ 40 proc. akcijų turi Dainius Kreivys, tačiau jis nebuvo šio ryšio deklaravęs. Ministro elgesio VTEK nusprendė netirti.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

kaip galima netirti

nusikaltimu?

:)))

tu tik pampersu nusipirk...

Patvoriniams valstieciams

As irgi nusipirkau. Negi dabar valstieciai mane tampys po teismus. As gi nenaltinu, lad esate karve ar kiauliu keleta nusipirke.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS