Žaliųjų finansų institutui vadovaus A. Šilgalis | Diena.lt

ŽALIŲJŲ FINANSŲ INSTITUTUI VADOVAUS A. ŠILGALIS

  • 0

Nacionalinės plėtros įstaigos „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) Žaliųjų finansų institutui vadovaus iki šiol Lietuvos banke (LB) dirbęs Audrius Šilgalis, antradienį pranešė Finansų ministerija.

Jo teigimu, vienas pirmųjų instituto darbu bus parengti finansuojamų subjektų bei projektų žalumo ir tvarumo vertinimo metodiką bei gaires. 

„Tai padės investuotojams greičiau ir lengviau priimti duomenimis grįstus sprendimus dėl tvarių investicijų, atsižvelgiančių į įmonių ar projektų poveikį aplinkai“, – pranešime teigė A. Šilgalis.

Naujasis Žaliųjų finansų instituto vadovas daugiau nei dešimtmetį dirbo LB, kur buvo atsakingas už investicinių paslaugų ir bendrovių priežiūrą, naujų finansinių produktų skatinimą, taip pat atstovavo centriniam bankui tarptautinėse institucijose.

Žaliųjų finansų institutas stiprins viešojo ir privataus sektorių partnerystę, konsultuos žaliųjų finansų klausimais, teiks ekspertinę ir techninę pagalbą, taip pat  rekomendacijas kaip institucijoms pritraukti lėšų tvariems projektams, pagerinti investicinę aplinką, koordinuoti ir skatinti žaliųjų finansų plėtrą.

Pasak Finansų ministerijos, skaičiuojama, kad Lietuvos perėjimui prie žaliosios ekonomikos iki 2030 metų reikės apie 25,5 mlrd. eurų, iš kurių beveik 12 mlrd. eurų numatoma padengti viešųjų finansų lėšomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS