Automobilių pirkėjus baugina netikėti gedimai | Diena.lt

AUTOMOBILIŲ PIRKĖJUS BAUGINA NETIKĖTI GEDIMAI

  • 3

Vairuotojai, norintys pakeisti savo seną automobilį, vis dažniau pirmumą teikia apynaujams, mažai papildomų investicijų reikalaujantiems modeliams. Anot specialistų, pirkėjai ieško geru kokybės ir kainos santykiu grįstų variantų, kurie padėtų išvengti netikėtų gedimų.

Svarbu ir degalų sąnaudos

Sertifikuoto naudotų automobilių pardavėjo „Longo LT“ užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa atskleidė jaunėjantį įsigyjamų automobilių amžių. 21 proc. vairuotojų domina transporto priemonės ne senesnės nei ketverių penkerių metų. Kiek mažiau, 17 proc., teigia ieškantys dvejų trejų metų senumo automobilių. Vos 5 proc. respondentų planuoja įsigyti senesnį nei trylikos metų automobilį.

Automobilių ekspertas Paulius Valiukėnas pritarė, kad pirkėjai yra linkę rinktis mažiau investicijų eksploatacijos metu reikalaujantį variantą.

„Ketverių penkerių metų senumo automobiliai turi daugiau saugumo ir komforto sistemų, yra technologiškai pažangesni, jų mažesnės degalų sąnaudos ir CO2 emisija. Tokius automobilius kelis kartus lengviau prižiūrėti, jie nereikalauja daug papildomų išlaidų netikėtiems gedimams tvarkyti. Nenuostabu, kad automobilio amžius būna vienas pagrindinių aspektų, lemiančių galutinį pasirinkimą. Tokio amžiaus transporto priemonių per metus parduodame 50 proc.“, – skaičiavo „Longo LT“ vadovas.

Atsiliepia neramumai

P.Valiukėnas atkreipė dėmesį, kad keleto metų senumo automobilių kaina, palyginti su naujais, būna gerokai žemesnė, tačiau jų būklė nedaug kuo skiriasi, o tai – puikus kainos ir kokybės santykis.

„Ne paslaptis, kad pastaruoju metu pasaulyje vykstantys neramumai lietuviams tapo svariu aspektu dairytis geresnės būklės automobilių, kurie užtikrintų,kad, neramumų atveju leidžiantis į ilgesnes keliones, netektų susidurti su techniniais trikdžiais. Gyventojai nori jausti saugiai ir komfortiškai“, – aiškino pašnekovas.

Pasak automobilių eksperto, vertinant apynaujo automobilio būklę, taikomos tos pačios taisyklės, kaip ir dairantis senesnių modelių. Svarbu įsitikinti ne tik ridos rodmenų tikrumu, bet ir esamų dokumentų ir išrašų patikimumu.

Gali slėpti defektus

„Automobiliai, kurių amžius siekia ketverius penkerius metus, dažniausiai visais atvejais turi saugomą visą serviso istoriją, kadangi jie yra aptarnaujami oficialiuose servisuose. Tad, jei automobilio pardavėjas išsisukinėja ir negali pirkėjui pateikti dokumentų, kyla didelė rizika, kad kažkas su preke negerai. Nuo pirkėjo gali būti slepiami avarijų padariniai, jų defektai ir kiti svarbūs aspektai. Jie dienos šviesą gali išvysti visai netikėtai, jau vėlesnės eksploatacijos metu, ir pareikalauti didelių sąnaudų“, – perspėjo P.Valiukėnas.

Padėti apsisaugoti nuo nemalonumų gali ir kitos priemonės, kurias dažniausiai raštu suteikia tik sertifikuoti automobilių pardavėjai.

„Įvertinkite galimybę gauti ne tik automobilio techninius duomenis ir ridą įrodančius sertifikatus, bet ir tvarkingą pirkimo–pardavimo sutartį, pirkimo kvitą“, – patarė P.Valiukėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kuo toliau tuo baisiau

naujas masinas ir technologijas taip skuba pateikti, nes pinigai,,,kad net nespeja ju gerai istestuoti, be to augant pasaulio zmoniu skaiciui, ekonomikai ir t.t. zaliavos brangsta ir vis ju truksta, plastikai prastos kokybes, metalai plonesni, greiciau rudyja, laidai mazesni, kaista, chipai pigesni greitai sprogsta temperaturai jautrus, akumuliatoriai elektriniuose vis daugiau bando sukisti energijos, vis didesne tikimybe uzsidegti ir t.t...geri automobiliai buvo pries 20 metu ir velesni, o tolia uzpakalys...metalo kruva, geriau nauja imti jei gali su 7 metu garantija ir atiduoti treciarusioms salims, arba vazineti su dviraciu i darbus, traukiniu, autobusu (bet tik mieste patogu ir kai sniego nera...). arba pigus senas automobilis, su pigia eksploatacija, pavazineti su juo kelis metus ir i metalo lauza,,,

Dzūkelis

Jau šešti metai eksploatuoju Renault Laguna 2003 1.9 DCI, tai teko pakesti priekines ir galines spyruokles, kalaėles pagrindinė diržą na žinoma tepalai, filtrai būtina laiku pakesti o daugiau bėdų neturėjau nors per tą laiką prasukau 80 gabalų, vienu žodžiu ekonomiška, konfortiška labai smagiai važiuojanti mašina.

VolvoKom

Važinėju 2003 m.VolvoS60.Per 3,5 metų keičiau kartą padangas ir reguliariai tepalus.Daugiau jokių problemų,eksploatuoju kasdien.Komfortas,greitis,saugumas!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS