Vilniaus „Automuziejus“ – tarp geriausių pasaulyje | Diena.lt

VILNIAUS „AUTOMUZIEJUS“ – TARP GERIAUSIŲ PASAULYJE

  • 1

Vilniuje prieš beveik metus duris atvėręs „Automuziejus“ pripažintas vienu geriausių automobilių muziejų pasaulyje.

Informatyvus sufleris

„Auto Trader“ vertinimas sudarytas remiantis muziejų lankytojų atsiliepimais „Google Review“ platformoje.

Akcentuojama, kad „Auto Trader“ sudarytas sąrašas – vienas geriausių suflerių automobilių istorijos mėgėjams, leidžiantis atsirinkti labiausiai dėmesio vertus lankytinus objektus.

Be to, anot Erinos Baker, mažmeninės prekybos automobiliais platformos „Auto Trader“ redaktorės, apsilankymas muziejuje gali ne tik sužadinti vaizduotę, bet ir leisti geriau suprasti, kaip vystėsi automobiliai bėgant metams.

„Mėgstantiems gilintis į dizaino, inžinerijos ir žmonių, atsidavusių transporto priemonėms, gyvenimus, mes norėjome padėti sužinoti apie nuostabius muziejus, kurie leidžia lankytojams pasinerti į automobilių pasaulį“, – sako ji.

Septintas tarp dešimties

„Auto Trader“ sąrašą sudarė remdamasis muziejų lankytojų atsiliepimais. Kiekvienas, besilankantis automobilių muziejuje, gali vėliau parašyti savo įvertinimą „Google Review“ platformoje.

Čia galima reitinguoti muziejus, skiriant jiems nuo vienos iki penkių žvaigždučių, taip pat parašyti ir platesnį komentarą apie muziejaus stiprybes ir įdomybes.

Platforma „Auto Trader“ muziejų reitingą sudarė remdamasis lankytojų atsiliepimais.

Būtent šiame sąraše atsidūrė ir Vilniaus „Automuziejus“. Tarp dešimties geriausių pasaulio automobilių muziejų jis – septintoje vietoje. Lankytojai „Google Review“ platformoje „Automuziejų“ įvertino 4,9 iš 5 galimų žvaigždučių.

„Labai patiko tiek mažiems, tiek dideliems“, „Malonumas bet kurio akims matyti tokius estetiškus automobilius“, „Buvo netikėta pamatyti tiek įspūdingų, su išskirtinėmis istorijomis automobilių“ – tokie komplimentai dalijami „Google“ platformoje „Automuziejui“.

Ypač daug gerų žodžių skiriama muziejaus gidams, kurie per ekskursijas pažeria intriguojančių faktų, emocingų istorijų.

Lyderis: tarp „Gilmore Car Museum“ (JAV) eksponatų yra įspūdingų retenybių. Gilmorecarmuseum.org nuotr.

Maloni staigmena

„Mums toks įvertinimas – netikėta ir maloni staigmena. Labai džiaugiamės, kad lankytojai pastebi, jog išties sergame automobiliais ir jų istorija, stengiamės, kad kiekviena detalė, kiekvienas eksponatas, kiekviena istorija būtų kuo geriau apgalvota, atrinkta ir pateikta taip, kad paliktų kuo didesnį įspūdį apie pasaulio ir Lietuvos transporto raidos istoriją“, – sakė „Automuziejaus“ vadovas Povilas Eitutis.

„Google Review“ reitingo lyderis – „Gilmore Car Museum“ (JAV). Į pirmą trejetą taip pat pateko „Nethercutt Collection“ (JAV) ir „Tiriac Collection“ (Rumunija).

Toliau rikiuojasi „Auburn Cord Duesenberg Automotive Museum“ (JAV), „Revs Institute“ (JAV), „Museum of American Speed“ (JAV), „Automuziejus Vilnius“ (Lietuva), „The Henry Ford Museum“ (JAV), „Brooklands Museum“ (Didžioji Britanija) ir „Lane Motor Museum“ (JAV).

15-oje vietoje – Maltos „Classic Car Museum“, 17-oje – „Great British Car Journey“ (Anglija), 18-oje – „Rahmi M. Koc Museum“ (Turkija), 19-oje – „Riga Motor Museum“ (Latvija).

GALERIJA

  • Ekspozicija: Vilniuje įsikūrusiame „Automuziejuje“ yra į ką paganyti akis
  • Ekspozicija: Vilniuje įsikūrusiame „Automuziejuje“ yra į ką paganyti akis
  • Ekspozicija: Vilniuje įsikūrusiame „Automuziejuje“ yra į ką paganyti akis
  •  Lyderis: tarp „Gilmore Car Museum“ <span style=color:red;>(JAV)</span> eksponatų yra įspūdingų retenybių
  • Lyderis: tarp „Gilmore Car Museum“ <span style=color:red;>(JAV)</span> eksponatų yra įspūdingų retenybių
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

bukumas

Kas tai nustate, visiskai buki ir besmegeniai LT zurnaliugos?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS