Elektromobilių įsigijimo kompensavimui prašoma 300 tūkst. eurų | Diena.lt

ELEKTROMOBILIŲ ĮSIGIJIMO KOMPENSAVIMUI PRAŠOMA 300 TŪKST. EURŲ

  • 6

Nuo birželio pradžios bendra gyventojų ir įmonių prašoma kompensuoti elektromobilių įsigijimų suma viršija 300 tūkst. eurų, pranešė Susisiekimo ministerija.

„Teikiamų prašymų statistika rodo, kad Lietuvos gyventojai noriai renkasi aplinkai draugiškas transporto priemones ir netgi dažniau įsigyja naujus grynuosius elektromobilius“, – pranešime sakė viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė.

Anot jos, skatinant įsigyti elektromobilius, siekiama ne padidinti bendrą automobilių parką, bet senas ir taršias transporto priemones pakeisti aplinkai draugiškais elektromobiliais. Todėl bus laikomasi principo, kad su kompensacija įsigytų grynųjų elektromobilių skaičius negalės viršyti praėjusiais metais utilizuotų automobilių skaičiaus.

Kompensuojant už įsigytus elektromobilius iki 2026 metų pabaigos iš viso numatoma panaudoti 50 mln. eurų Modernizavimo fondo lėšų, tai leis įsigyti daugiau kaip 14 tūkst. elektromobilių.

Iš numatytų 50 mln. eurų, 35 mln. bus skiriama gyventojams ir 15 mln. eurų – verslui. Numatoma, kad šios lėšos paskatins įsigyti apie 10,5 tūkst. asmeninių elektromobilių ir apie 3,8 tūkst. verslui.

Šiuo metu prašymus teikiantys gyventojai gauna 5 tūkst. eurų kompensaciją už įsigytą naują elektromobilį arba 2,5 tūkst. eurų už naudotą. Verslui už įsigytus naujus elektromobilius skiriama po 4 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Cha

Ponams - elektromobiliai su parama, ubagams - dviračiai be paramos. Tegyvuoja gerovės valstybė laisva Lietuva !

Xxx

Puikiai žino, kiek kainuoja elektromobilis,kad is tos paramos niekaip nenupirksi, sau į kišenes nusiims.Elektromobiliu baterijos laiko , skaitomos geros pravažiavus 8 metus arba 150 000 Km.Apie kokį mašinų kompensavimą rašo ,sena ilgai neveš,naujos nenupirksi.

Pil.

Tuos pinigus kuriuos skirs atsieit paramai įsigyti elektromobilį pasiims , kažkaip nusiims i savo kišenes,tie kurie "rūpinasi" ekologija ir paramą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS