Ženevos parodoje išrinktas 2024 metų automobilis | Diena.lt

ŽENEVOS PARODOJE IŠRINKTAS 2024 METŲ AUTOMOBILIS

  • 1

Po penkerių metų pertraukos Ženevoje prasidėjo garsioji automobilių paroda. Deja, dalyvauti joje panoro tik penkios didelės automobilių kompanijos. Kaip įprasta, paroda prasidėjo šių metų Europos automobilio rinkimais. Nugalėtoju tapo koncerno „Renault“ automobilis, praneša LNK.

„2024 metų automobilio konkurso nugalėtojas – „Renault Scenic“ su 329 taškais“, – kalbėjo konkurso vedėja.

„Renault Scenic“ tapo metų automobiliu. Jis aplenkė penktos serijos BMW, surinkusį 308 taškus. Abu jie gerokai aplenkė trečiąją vietą užėmusį „Peugeot 3008“ su 197 taškais. Ir „Kia EV9“, kuris surinko 190 taškų.

„Noriu pasveikinti visus šešis automobilius, kurie pateko į finalą. Norėčiau tarti žodį ir apie „Renault“ grupę. 2020 metais mes buvome gilioje duobėje, o prieš kelias dienas pateikėme geriausius visų laikų „Renault“ grupės finansinius duomenis. Taigi, mums šis apdovanojimas tikrai simbolinis“, – kalbėjo „Renault“ viceprezidentas Gilles'as Borgne'as.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Koncernui „Renault“ ši paroda tikrai pavyko. Čia prancūzai pristatė ir naująjį elektrinį „Renault 5“. Bent jau Prancūzijoje mažasis „Renault 5“ – legendinė mašina. Dabar jis bus elektrinis. Pigiausias jo variantas turėtų kainuoti apie 25 tūkst. eurų. 

„Galima sakyti, kad mes panaudojome šią kolektyvinės atminties dalį, kad sukurtume ateities „Renault 5“. Elektrinis „Renault 5 E-tech“ nėra nei nostalgiškas, nei senovinis. Tiesą sakant, norėjome įsitikinti, kad jaunajai kartai automobilis patiks toks, koks yra dabar. Todėl labai daug dirbome inžinerijos prasme, kad pasiektume idealias proporcijas“, – aiškino „Renault“ dizaino direktorius Gilles'as Vidal'is.

Kita vertus, Ženevos parodą, kurią šiandien galėjo apžiūrėti tik spaudos atstovai, galima būtų pavadinti dar vienu fiasko, kaip ir 2020 metų šou, kuris dėl pandemijos buvo atšauktas paskutinę minutę. Parodoje atsisakė dalyvauti vokiečių kompanijos ir „Stellantis“. Taip pat nebus prabangių automobilių gamintojų tokių, kaip „Ferrari“, „Lamborghini“, „Aston Martin“, „Porsche“, kurie tradiciškai suteikdavo Ženevai spindesio. Faktiškai Ženevoje savo mašinas parodys tik „Renault“, Kinijos elektromobilių milžinė „BYD“ ir britų „MG“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

atrodo

kad Lietuvoje tokios naujienos neaktualios. EUROPOS Metų Automobilis?? Kam jis rūpi Lietuvoje, nes jo įvertinime nadalyvavo nė viena tautinė nuomonės formuotoja/as ar šiaip paskalų skyrelio nuolatinė narė/ys.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS