Lenktynininkų gretos praretėjo žvyrkeliuose | Diena.lt

LENKTYNININKŲ GRETOS PRARETĖJO ŽVYRKELIUOSE

  • 0

Lietuvos automobilių ralio čempionato trečią etapą laimėjo šio sezono lyderiai – Dominykas Butvilas ir Renatas Vaitkevičius, o lenktynių Mažeikių rajone nebaigė devyniolika ekipažų.

Nuo kelio – į griovį

Viekšnių apylinkėse jėgas išmėgino 54 ekipažai, tarp jų – svečiai iš Lenkijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos (pastarajai šaliai atstovavo ir Vytautas Švedas su Žilvinu Sakalausku).

Pirmą greičio ruožą Mažeikiuose vienodu laiku įveikė Giedrius Notkus ir Dalius Strižanas (komanda „Viada-MultiFX“) bei Martynas Samsonas ir Ervinas Snitkas („Samsonas Motorsport“), antrą laimėjo Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas („Atlantis Racing“).

Nulėkėme į griovį ir lengvai pasivoliojome. Automobilis atrodė baisiai, tačiau ne beviltiškai.

Trečios atkarpos lenktynes sutrikdė V.Jurkevičiaus ir A.Paliukėno avarija: jų „Škoda Fabia Rally2 Evo“ trasoje kelis kartus vertėsi ir užtvėrė kelią kitiems dalyviams. Abu lenktynininkai nenukentėjo.

„Ties posūkiu ant asfalto buvo žvyro. Slystelėjome, nulėkėme į griovį ir lengvai pasivoliojome. Automobilis atrodė baisiai, tačiau ne beviltiškai – susitvarkysime ir ruošimės kitiems raliams“, – sakė V.Jurkevičius.

Vėliau septynis paeiliui greičio ruožus sėkmingiausiai įveikė D.Butvilas ir R.Vaitkevičius („8000RPM Motorsport“), o paskutinius tris – G.Notkus ir D.Strižanas.

Finišavo 35 ekipažai

Galutinė „Orlen Lietuva Rally“ bendros įskaitos prizininkų rikiuotė: D.Butvilas ir R.Vaitkevičius (47 min. 27,50 sek.), M.Samsonas ir E.Snitkas (atsiliko 36,5 sek.), Giedrius Firantas ir Matas Valiulis („Autoralis“, atsiliko 1 min. 52,4 sek.

Nesugedo: S. Zurlys ir A. Kropas su „BMW 316“ laimėjo istorinių automobilių lenktynes / lasf.lt nuotr.

„Po tragiškai nesėkmingo pernykščio sezono, kai mes beveik visų lenktynių nebaigdavome dėl gedimų ar avarijų, šiemet kol kas viskas sekasi puikiai“, – džiaugėsi G.Firantas ir M.Valiulis.

Su Ukrainos vėliava startavę V.Švedas ir Ž.Sakalauskas buvo ketvirti (nugalėtojų ekipažui pralaimėjo 2 min. 35,80 sek.).

Į pirmą dešimtuką taip pat pateko lenkai Robertas Kocikas ir Sebastianas Wachas (šešta vieta), latviai Janis Vorobjovas ir Guntaras Zicanas (aštunta vieta), ukrainiečiai Sergejus Potika ir Ivanas Mišynas (devinta vieta).

Finišavo iš viso 35 ekipažai.

Pabaigtuvės – rudenį

Istorinių automobilių įskaitos dalyviai (startavo keturi ekipažai) išvengė techninių nesklandumų.

Lenktynes laimėjo Saulius Zurlys ir Aurimas Kropas (automobilis „BMW 316“), kitas pozicijas užėmė Vilmantas Padegimas ir Tomas Zamara („Toyota Celica GT4“), Tadas Balaišis ir Aurimas Gudas („Lada 2105 VFTS Evo“), Igoris Valevka ir Sergejus Grečka („Lada 2105“).

Ketvirtas Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas numatytas rugpjūčio 12–14 d. Rokiškio rajone, penktasis – rugsėjo 9–10 d. Elektrėnuose, o sezono pabaigtuvės – rugsėjo 30–spalio 1 d. Utenoje.

GALERIJA

  • Nesugedo: S. Zurlys ir A. Kropas su „BMW 316“ laimėjo istorinių automobilių lenktynes.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS