Nauji automobiliai vairuotojus patikrins net nestabdydami | Diena.lt

NAUJI AUTOMOBILIAI VAIRUOTOJUS PATIKRINS NET NESTABDYDAMI

  • 3

Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) automobilių parką papildė aštuoni nauji "Peugeot" markės automobiliai su modernia įranga.

Dirbs lanksčiau

"Peugeot" pakeis seniausias įstaigoje naudojamas ir dėl amžiaus neekonomiškiausias transporto priemones, kuriomis pareigūnai vyksta į eismo įvykius ir užtikrina eismo dalyvių saugumą rengdami patikrinimus keliuose.

"Sprendimą atnaujinti automobilių parką lėmė kelios priežastys. Pirma – per brangi senųjų automobilių eksploatacija. Antroji ir pagrindinė – mobilumas. Įprastai mūsų pareigūnai dirba stovėjimo aikštelėse – laukia, kol atvažiuos automobilis, ir stabdo patikrinti. Sustabdžius vieną jų, kiti vairuotojai pasidalija informacija apie tai, kurioje vietoje budi LTSA pareigūnai. Dabar mes daugiau patruliuosime ir iš arčiau vertinsime eismo dalyvius: važiuojant šalia vizualiai geriau matyti automobilio trūkumai, lengviau identifikuojamas vairuotojo elgesys, tad būsime lankstesni, taip pat greičiau pasieksime eismo įvykio vietas", – sakė LTSA direktoriaus pavaduotojas Tomas Kolenda.

Jo teigimu, atsinaujinti buvo būtina ir dėl šiuolaikinių technologijų pažangos – siekiant pareigūnų darbą daugiau orientuoti į tikslinius patikrinimus, vertinant nuotoliniu būdu gaunamą informaciją.

Dabar mes daugiau patruliuosime ir iš arčiau vertinsime eismo dalyvius: važiuojant šalia vizualiai geriau matyti automobilio trūkumai, lengviau identifikuojamas vairuotojo elgesys, tad būsime lankstesni, taip pat greičiau pasieksime eismo įvykio vietas.

Filmuos trys kameros

Naujuose "Peugeot" sumontuotos švieslentės, informuosiančios stabdomas transporto priemones apie tai, kad laukia patikrinimas ir kad jos bus palydėtos iki apžiūrai saugios vietos.

Be to, LTSA pareigūnų automobiliai – saugesni ir geriau matomi: įspėjamieji švyturėliai įrengti ir priekyje, o vairuotojai apie patikrą bus įspėjami kelių garso tembrų sirena bei garsiakalbiu.

Stacionarioje pareigūno darbo vietoje – patikrai reikiama įranga: svarstyklės, matavimo prietaisai ir kita aparatūra, reikalinga išsamiai patikrinti transporto priemonę. Tiek specialisto darbo vieta, tiek LTSA  automobilis bus filmuojami trimis skirtingomis kameromis, kurios skirtos užtikrinti pareigūnų saugumą bei užfiksuoti galimus pažeidimus.

Jei transporto priemonė patikrinti sustabdoma tamsiuoju paros metu, LTSA automobilio šonuose specialūs žibintai apšvies darbo vietą lauke.

Duomenys – per atstumą

Netrukus bus įdiegta papildoma naujovė – įranga, per atstumą fiksuojanti transporto priemonių tachografų duomenis.

Tai dar labiau palengvins darbą, nes pareigūnai galės atlikti vairuotojo vairavimo ir poilsio režimo bei tachografo veikimo vertinimą nestabdydami transporto priemonės.

Nauja LTSA automobilių apipavidalinimo koncepcija – dizainerio Dominyko Budino darbas.

LTSA – savarankiška valstybinė institucija, jos struktūriniai padaliniai yra Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Marijampolėje ir Utenoje. LTSA misija – kad transporto (kelių, geležinkelio, vandens) sistema būtų sąžininga, o eismo dalyviai – saugūs.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Ddd

Ir taip jau europoj transportiniu kaip prisikta, dar maza... dien nakti budi kad tik vairuotoja ispusti... kad imonei bauda ikalt,,, jau policijos maziau kely nei transportiniu, geriau daktarus palaikytu siais laikais nei milijonus renukam taskyt..

senas geriau tvarkyti ir nesėdėti ant

puikybės manijos...................senus auto brangus išlaikymas? Kad kuo auto naujesnė, tuo mazgai visi, motoras laiko trumpiau geometrine progresija/ Nauji auto, lengvosios benzininiai po 100 000 jau virsta vos ne metalo laužo krūvomis, MAŠINOS milicinės per dieną po kokią 50 km. tikrai prasuka, dar ir daugiau gal, į metus 15 000 gaunasi, 7 metai - 100 000 km. kur paskui ją dėti? variklius pirkti naujus ?!

Anonimas

Kuo tolin tuo kvailyn durniu laivas dauguma protingu jau senai emigravo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS