Po gaisro laive įtarimų šešėlis – ant elektromobilio | Diena.lt

PO GAISRO LAIVE ĮTARIMŲ ŠEŠĖLIS – ANT ELEKTROMOBILIO

  • 4

Šiaurės jūroje degusio laivo-automobilvežio „Fremantle Highway“ galima nelaimės priežastis – elektromobilis.

199 m ilgio ir 18 500 t talpos „Fremantle Highway“ plaukė iš Vokietijos uosto Brėmerhafeno į Egiptą, gabeno 3 783 naujus automobilius, tarp jų – 498 elektromobilius.

Daugumą sudarė BMW ir „Mercedes-Benz“ gamintojų transporto priemonės. „Tesla“ kažkodėl išvis atsisakė komentuoti šį įvykį.

Laivas užsidegė netoli Nyderlandams priklausančios Amelando salos. Iš pradžių įgula bandė savo jėgomis gesinti gaisrą, tačiau galiausiai teko siųsti nelaimės signalą. Žuvo vienas žmogus, o dar keli dėl sužalojimų ir apsinuodijimo dūmais paguldyti į ligoninę. Kai kurie įgulos nariai buvo priversti šokti už borto.

Oficiali incidento priežastis kol kas nepaskelbta. Preliminariais duomenimis, gaisrą galėjo sukelti trumpas jungimas viename elektromobilių.

AFP nuotr.

Ugniagesiai nusprendė negesinti liepsnų vandeniu baimindamiesi, kad laivas taps nestabilus. Maždaug savaitę dūmijęs jūroje, „Fremantle Highway“ buvo atvilktas į Emshaveno uostą.

Kai kurie „Fremantle Highway“ įgulos nariai buvo priversti šokti už borto.

Šiemet vasario mėnesį buvo užsidegęs laivas-automobilvežis „AH Shin“, plaukęs iš Pietų Korėjos į Vietnamą. Įgula nenukentėjo, tačiau liepsnos sunaikino visą krovinį – 4 530 naujų automobilių „Chery“.

Pernai Atlanto vandenyne sudegė 3 965 naujus ir vintažinius automobilius (tarp jų – „Lamborghini Aventador Ultimae“, „Bentley“, „Porsche 718 Boxster GTS 4.0“, „Land Rover Santana“, bendra krovinio vertė – per 438 mln. JAV dolerių) iš Vokietijos į JAV gabenęs „Felicity Ace“.

Skaudžių nelaimių sąraše – 2004-ieji: laivas-automobilvežis „Hyundai 105“ susidūrė su tanklaiviu prie Singapūro. Į dugną nugarmėjo per 4 000 naujų „Hyundai“ ir „Kia“ automobilių, 1 000 naudotų japoniškų transporto priemonių.

2006 m. prie Aleutų salų apvirto „Cougar Ace“, gabenęs 4 700 automobilių „Mazda“. Laivas buvo nutemptas į Portlandą ir suremontuotas, tačiau visos „Mazdos“ virto metalo laužu.

2019 m. laivas-automobilvežis „Golden Ray“ kartu su 4 200 „Kia“ ir „Hyundai“ automobilių apvirto prie Džordžijos (JAV) krantų.

GALERIJA

  • Po gaisro laive įtarimų šešėlis – ant elektromobilio
AFP nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Senukas

Ai vatai skauda kad ner elektrinio moskvičiaus

bus baisu

o kas bus, kai dauguma turės padėvėtus, netvarkingus, neizoliuotais laidais esančius automobilius, kurių ir apsaugos atjungtos

alis...

kažkur ne į ten drožiame...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS