Policija primena: nuo sniego nuvalyti reikia ne tik automobilio stiklus, bet ir stogą | Diena.lt

POLICIJA PRIMENA: NUO SNIEGO NUVALYTI REIKIA NE TIK AUTOMOBILIO STIKLUS, BET IR STOGĄ

  • 2

Policijos pareigūnai pastebi prie pakitusių eismo sąlygų neprisitaikiusius vairuotojus, vairuojančius automobilius nuo kurių nenuvalytas sniegas.

Aplediję, iš vidaus aprasoję automobilių langų stiklai ar ant stiklų nuo automobilio stogo slenkantis sniegas gali stipriai riboti matomumą pačiu kritiškiausiu metu ir lemti nelaimę.

Atkreiptinas dėmesys, kad transporto priemonių vairuotojai privalo kelyje elgtis taip, kad nesukeltų pavojaus tiek sau, tiek kitiems eismo dalyviams.

Prieš pradėdamas važiuoti vairuotojas privalo iš anksto tinkamai pasirūpinti transporto priemonės technine būkle – tinkamomis padangomis, šviesos prietaisų ir stiklo valytuvų veikimu. Svarbu pasirūpinti, kad automobilyje pakankamai būtų automobilių langų stiklų ploviklio, sniego valymo šepečiai, ledo grandikliai. Valstybinio numerio ženklai turi būti švarūs,  o galiniai – apšviesti. Pajudėti iš vietos galima tik tada kai nuo sniego ir ledo visiškai nuvalyti automobilio stiklai, šviesos prietaisai, automobilio stogas.

Prašome vairuotojus pasirūpinti savo transporto priemone, pajudant iš vietos nusivalyti automobilius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

VLADIMIR

KEISTA IR DAR GEDA ,KAD KAŽKAS VAŽINEJA SU SAVO AUTOMOBILIAIS ,KAIP SU ,,TANKAIS''-NEI EISMO SAUGUMO ,NEI PAGARBOS SAVO AUTOMOBILIUI.

NUOSTABU

JAMAM VISI PO LOPETĄ IR NUVALOM TUOS STOGUS IR STIKLUS NUO SNIEGO!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS