R. Baciuška apgynė čempiono titulą | Diena.lt

R. BACIUŠKA APGYNĖ ČEMPIONO TITULĄ

  • 4

Lenktynininkas Rokas Baciuška, pirmas lietuvis, iškovojęs Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) pasaulio čempiono titulą, dar labiau paryškino savo vardą mūsų šalies automobilių sporto istorijoje.

Solidi persvara

FIA oficialiai patvirtino, kad R. Baciuška šį sezoną apgynė pasaulio ralio-reidų čempionato T4 kategorijos nugalėtojo titulą, iškovotą 2022-aisiais.

Šiemet Lietuvos lenktynininkui net nereikėjo laukti paskutinio, penkto, pasaulio čempionato etapo, vyksiančio spalio 12–18 d. Maroke.

Rugsėjo 1-ąją Argentinoje finišavo ketvirtas etapas. R. Baciuška su savo šturmanu Orioliu Vidaliu jame nedalyvavo, tačiau lietuvis jau užsitikrino čempiono titulą, nes po trijų etapų jo persvara prieš artimiausius varžovus – itin solidi.

Per etapus Saudo Arabijoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose ir Meksikoje tauragiškis surinko 189 taškus. Argentinoje pergalę šventęs japonas Shinsuke Umeda pelnė 50 taškų, jis bendroje įskaitoje su 129 tšk. pakilo į antrą vietą.

Maroke bus galima surinkti daugiausia 55 tšk., tad lietuvis – nebepavejamas.

Kažkiek keista, kad taip viskas susiklostė – čempionu tapau nedalyvaudamas paskutiniuose etapuose.

Sėkmė – neatsitiktinė

„Būti pasaulio čempionu išties smagu. Pirmas kartas – ypatingas, jis su niekuo nepalyginamas, bet antri metai iš eilės parodo, kad tai nebuvo atsitiktinė sėkmė ir kad galiu apginti titulą. Kažkiek keista, kad taip viskas susiklostė ir čempionu tapau nedalyvaudamas dviejuose paskutiniuose etapuose“, – šypsojosi R. Baciuška.

Pasaulio ralio-reidų čempionatas, kaip įprasta, šiemet startavo prestižinėmis Dakaro ralio lenktynėmis Saudo Arabijoje. Ten sportininkai dėl įskaitinių taškų turėjo kautis dvi savaites.

R. Baciuška laimėjo tris greičio ruožus, dar keturiuose buvo antras ir tik dėl apmaudžios techninės bagio problemos paskutiniuose ralio kilometruose liko antras. Tai leido pasaulio čempionato įskaitai pelnyti 79 tšk.

„Abu Dhabi Desert Challenge“ ir „Sonora Rally“ varžybose lietuvis pranoko visus varžovus ir abiejuose etapuose surinko po 55 tšk.

Pažymėtina ir tai, kad R. Baciuška tiek Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE), tiek Meksikoje laimėjo visus greičio ruožus – po penkis, todėl iš viso per tris etapus – net trylika greičio ruožų. Tokios įspūdingos statistikos nėra jokioje kitoje pasaulio čempionato klasėje.

Sės į T3 bagį

„Dakare lenktyniauti visada sunkiausia, nes tai – penkiolikos dienų lenktynės. Abu Dabyje buvo taip pat nelengva, nes reikėjo važiuoti kepinant 38 °C karščiui. Meksikoje laukė kitokie iki šiol nepatirti egzotiniai išbandymai, tačiau ten turbūt buvo lengviausia pergalė“, – prisiminė R. Baciuška.

Pasaulio čempiono titulas apgintas, tačiau Lietuvos lenktynininką bus galima išvysti ir Maroko ralyje, kur R. Baciuška planuoja jėgas išbandyti jau su T3 klasės bagiu.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ir kas

cia kam is to,isskyrus ji pati?

Pagarba

Baciuškai,Sekmes tolesnese lenktynese ir Dakare !!!!!

Pakrante

Čia tai jėga,užsispyręs velnasas,varyk toliau !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS