„Rail Skyway Systems Ltd“ Lietuvai siūlo oru skriejančio traukinio projektą | Diena.lt

„RAIL SKYWAY SYSTEMS LTD“ LIETUVAI SIŪLO ORU SKRIEJANČIO TRAUKINIO PROJEKTĄ

Sukūręs virš miestų skriejančią styginio transporto rūšį ir Lietuvoje bendrovę "Rail Skyway Systems Ltd" įsteigęs Rusijos mokslininkas Anatolijus Junistskis su šiuo projektu mina savivaldybių ir valstybės institucijų slenksčius - Lietuvoje jis nori įkurti technologijų parką, kuriame atliktų galutinius bandymus ir sertifikuotų savo išradimą, penktadienį informuoja portalas delfi.lt.

"Mes siūlome visiškai naują transporto šaką (...) Mūsų produktas susikurs sau naują rinką, juk mobilusis telefonas nekonkuruoja su laidiniu, iš esmės tai yra į kitą rinką orientuotas produktas", - portalui teigė mokslininkas, pasak kurio, įmonė pinigų neprašo, o Lietuvoje ketina investuoti 300 mln. JAV dolerių, kuriuos surinko iš smulkių investuotojų parduodama akcijas.

Susisiekimo ministro atstovas spaudai Ričardas Slapšys pripažino, kad mokslininkas buvo susitikęs su ministru, bet detalesnio projekto pristatymo dar laukiama.

105 tūkst. litų dydžio įstatinio kapitalo "Rail Skyway Systems Ltd" Lietuvoje nori įkurti technologinį parką, kuriame maždaug trejus metus atliktų bandymus, kad rinkai galėtų pasiūlyti patentuotą naująją transporto rūšį. A.Junistskio teigimu, laboratorijoms jie norėtų išsinuomoti maždaug 10 ha plotą, o bandomiesiems keliams reikia 30 km ilgio ir maždaug 100 m pločio žemės sklypo.

Projekto pradžioje technologijų parke planuojama įdarbinti iki 500 žmonių. Darbuotojų ieškoma jau dabar.

Paklaustas, kodėl šiam technologiniam parkui jis pasirinko Lietuvą, pašnekovas sakė: " Rusija ir Baltarusija yra nepatrauklios dėl investicinės aplinkos, o Lietuva gina investuotojų interesus. Tačiau jeigu nuspręstume įsikurti Vokietijoje, ten turėtume stiprų konkurentą "Siemens" bendrovę, Prancūzijoje, Japonijoje yra įsitvirtinę nuosavi greitieji traukiniai".

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Deimantas Puntavicius

Sveiki visi Jei jus domina rimtos investicijos kuios pasitaiko viena karta i šimta metų,tuomet pasinaudokite šia unikalia galimybe ir padidinkite savo trimas pajamas tukstančius kartų. Plačiau apie tai rsw-systems.lt

Deimantas Puntavicius

Sveiki visi Jei jus domina rimtos investicijos kuios pasitaiko viena karta i šimta metų,tuomet pasinaudokite šia unikalia galimybe ir padidinkite savo trimas pajamas tukstančius kartų. Plačiau apie tai rsw-systems.lt

SUSIJUSIOS NAUJIENOS