Svarbiausi patarimai, kaip išsirinkti dviratį | Diena.lt

SVARBIAUSI PATARIMAI, KAIP IŠSIRINKTI DVIRATĮ

  • 1

Perkant dviratį, dažnai ieškoma gražaus ir stilingo. Tačiau, specialistų teigimu, rinktis dviratį reikia taip pat atsakingai, kaip ir automobilį – svarbu įvertinti, kur juo važinėsite, kokių techninių parametrų dviratis tinkamiausias būtent jums.

Kalnų dviratis – sudėtingesnei kelio dangai

Dėl savo išskirtinio stiliaus ir plataus spalvų pasirinkimo Lietuvoje itin populiarūs kalnų dviračiai.

„Kalnų dviratis dažnai pasirenkamas dėl patrauklaus dizaino ir tvirtumo. Tokio dviračio padangos storesnės, rėmas stipresnis, o mechanizmai patvaresni. Tad juo be vargo pravažiuosite miško takelius, uolėtas ir kalnuotas vietoves“, – sako prekybos tinklo „Senukai“ laisvalaikio prekių specialistas Lukas Kandratavičius.

Jo teigimu, pasitaiko, jog kalnų dviračiais riedama ir mieste. Tačiau ant asfaltuotos dangos šio tipo dviračiai gali prarasti savo privalumus ir tapti nerangūs. Todėl planuojantiems įsigyti pirmąjį dviratį, specialistas siūlo pirmiausia nuspręsti, kur ketinama su dvirate transporto priemone važinėti ir kaip dažnai.

Kitas kalnų dviračio išskirtinumas – ant jo važiuojama pasilenkus, tad renkantis transporto priemonės tipą būtina atkreipti dėmesį ir į stuburui tenkančią apkrovą bei kelionės atstumą“, – pasakoja ekspertas.

Kalnų dviratis – bene geriausias sprendimas aktyvų sportą mėgstantiems ar užmiestyje gyvenantiems žmonėms. Tačiau jei dviratis jums reikalingas kasdienėms kelionėms mieste, L. Kandratavičius rekomenduoja rinktis kitokio tipo dviračius.

Miesto dviratis – komfortiškam susisiekimui

Anot specialisto, priešingai nei kalnų, miesto dviratis yra puikus sprendimas kasdien važinėjant į darbą. Tokie dviračiai yra greiti ir manevringi. Dėl plonų, lygių padangų juos minti yra lengviau nei kitų rūšių dviračius.

„Miesto dviratis – puikus sprendimas tuomet, kai žmogus jį nori naudoti išskirtinai kaip susisiekimo priemonę. Miesto dviračiu važiuoti asfaltuotu keliu yra tikras malonumas. Jis lengvai įsibėgėja, lygios padangos sukuria mažiau pasipriešinimo minant, o rėmas sukonstruotas taip, kad jūsų nugara visuomet būtų tiesi“, – sako L. Kandratavičius.

Specialistas atkreipia dėmesį, kad tokie dviračiai nėra pritaikyti važinėti nelygia danga ir bekelėmis – didesni nelygumai gali pažeisti mechanizmus ir padangas, tad kelionės gamtoje metu miesto dviračio naudoti nerekomenduojama.

Hibridinis dviratis – du viename

Jeigu dviratį naudojate važinėti miesto gatvėmis, tačiau norite juo retkarčiais pasivažinėti ir nelygia danga, specialistas kaip bene geriausią sprendimą siūlo hibridinį dviratį.

„Tai – tarpinis variantas tarp kalnų ir miesto dviračio. Vidutinio storumo padangos suteikia daugiau greičio ir reikalauja mažiau energijos nei minant kalnų dviratį, tačiau taip pat yra pakankamai patvarios ir nebijo kelio nelygumų.“, –  privalumus vardija specialistas.

Jo teigimu, jei siekiate komforto ir patvarumo, hibridinis dviratis gali išspręsti didžiausius transporto priemonės pasirinkimo iššūkius.

„Antra vertus, puikus sprendimas turėti du dviračius: vieną važinėjimui mieste, kitą – aktyviam sportui leidžiantis nuo kalnų ar važinėjant sudėtingesniais keliais. Tačiau kokybiškas universalus dviratis sujungia visas geriausias kalnų ir miesto dviračių savybes. Todėl jei dviratis jums yra ne tik hobis, bet ir susisiekimo priemonė, toks pasirinkimas – bene optimaliausias“, – atskleidžia L. Kandratavičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NU JO

Touring Gravel ir MTB (kalnu) dviraciai du pirmi skirti tolimesnem kelionem ir sedima ant ju lygiai taip pat kaip ir ant MTB dviracio nes tiesi sedintnt tiesiai stuburas dauna didesnius smugius ir daugiau suseda negu sedint 45 laipsniu kampu taip kad keistas specialistas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS