Traukinių bilietus nuo šiol galima įsigyti per „Google Maps“ | Diena.lt

TRAUKINIŲ BILIETUS NUO ŠIOL GALIMA ĮSIGYTI PER „GOOGLE MAPS“

  • 0

„Lietuvos geležinkelių“ (LTG) keleivių vežimo įmonė „LTG Link“ pradeda prekiauti bilietais per populiariausią pasaulio žemėlapių programą „Google Maps“ – įmonė pasirašė partnerystės sutartį su vežėjus visame pasaulyje jungiančia Vokietijos kompanija „Distribusion Technologies“, pranešė LTG.

Sutartis ateityje taip pat suteiks prieigą prie daugiau nei 150 operatorių ir pardavimo platformų visame pasaulyje, o Lietuvos traukinių bilietų pardavimui jau ruošiamos ir kitos populiarios sistemos: „Omio“, „The Trainline“, „Kiwi“, „Booking.com“, „Trip.com“, „Kayak“.

LTG grupės generalinis direktorius Egidijus Lazauskas sako, jog viso pasaulio keliautojai traukinių bilietus iš anksto galės įsigyti jiems patogiose platformose.

„Populiarios platformos bus dar vienas patrauklus įrankis mūsų traukiniautojams. Taip pat dar labiau skatinsime užsienio svečius rinktis patogią ir tvarią galimybę pasiekti Lietuvą ir keliauti mūsų šalyje“, – pranešime teigė E. Lazauskas.

Turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ vadovė Olga Gončarova teigė, kad apie 20-25 proc. keliautojų iš svarbiausiųjų atvykstamojo turizmo rinkų įprastai renkasi traukinius.

„Dažniausiai tai trečias pasirinkimas po lėktuvo (dažnai nulemtas geografinių aplinkybių) ir automobilio. Taigi, galime tikėtis, kad turistai Lietuvoje taip pat mielai rinksis sau įprastą keliavimo būdą, jei juo pasinaudoti bus paprasčiau“, – pranešime sakė O. Gončarova.

Šiuo metu „Distribusion Technologies“ sprendimu jau naudojasi daugiau kaip 1 tūkst. vežėjų, viešuoju transportu kasdien pervežantys milijonus keleivių.

„LTG Link“ duomenimis, 2023 metais apie 10 proc. bilietų įsigijo užsieniečiai. Dažniausiai keliones po Lietuvą rinkosi Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Lenkijos ir Švedijos gyventojai. 

„LTG Link“ pernai pervežė apie 5 mln. keleivių – 6,4 proc. daugiau nei 2022-aisiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS