„Volvo“ atšaukia daugiau nei pusę milijono automobilių visame pasaulyje | Diena.lt

„VOLVO“ ATŠAUKIA DAUGIAU NEI PUSĘ MILIJONO AUTOMOBILIŲ VISAME PASAULYJE

Automobilių gamybos bendrovė „Volvo“ visame pasaulyje atšaukia daugiau nei 500 tūkst. automobilių dėl užsidegimų grėsmės, praneša „The Guardian“.

Bendrovė pranešė, kad variklyje esanti plastikinė detalė retais atvejais gali tirpti ir deformuotis – dėl to variklis gali užsidegti. Pažeisti 2014-2019 metais pagaminti modeliai, turintys keturių cilindrų dyzelinius variklius: S80, S60, V70, XC70, S60 Cross Country, V60, XC60, V60 Cross Country, S90, V90, V90 Cross Country, XC90, V40 ir V40 Cross Country.

Bendrovės atstovas sakė, kad iki dabar yra užsidegę tik keletas automobilių – incidentų metu žmonės nebuvo sužaloti. Automobilių savininkams buvo išsiųsti laiškai, pranešantys apie defektą. Vairuotojai informuoti, kad automobiliais naudotis yra saugu, tačiau reikėtų žinoti apie potencialią problemą ir gedimo „simptomus“, įskaitant galingumo trūkumą, taip pat derėtų atkreipti dėmesį, jeigu apie variklį įspėjanti lemputė yra užsidegusi.

„Volvo“ ketina susisiekti su automobilių savininkais tada, kai atsiras problemos sprendimas. „Žiūrime į šią situaciją labai rimtai ir ieškome problemos taisymo metodų“, – pranešime sakė bendrovė. „Prisiimame atsakomybę, kad užtikrintume geriausią kokybę ir saugumo standartus mūsų automobiliams.“

Švedijoje įsikūrusi bendrovė dar sausį Didžiojoje Britanijoje atšaukė daugiau nei 30 tūkst. dyzelinių automobilių dėl klaidos degalų tiekimo sistemoje, kuri galėjo sukelti įtrūkius degalų sistemoje ir liepsną automobilyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

FTW

Čaina šyt

Senis

China quality?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS