Žiema priminė, kada reikia ruošti roges | Diena.lt

ŽIEMA PRIMINĖ, KADA REIKIA RUOŠTI ROGES

  • 0

2021-ųjų sausis nebuvo šaltesnis nei 2019-aisiais, tačiau techninės pagalbos lietuvių automobiliams šiemet prireikė gerokai dažniau.

Silpo akumuliatoriai

"Lietuvos draudimo" duomenimis, šiemet sausio mėnesį užfiksuota net 914 atvejų, kai prireikė techninės pagalbos išsikrovus automobilio akumuliatoriui.

Tai penkis kartus daugiau nei pernai sausio mėnesį ir daugiausia per pastarąjį penkmetį.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos pranešimai liudija, kad vidutinė oro temperatūra šiemet sausį buvo –3,4 °C, o 2019 m. –5,1 °C, tačiau užpernai techninė pagalba dėl išsikrovusių akumuliatorių buvo suteikta 363 kartus.

Karantinas ir šalti žiemos rytai parodė silpniausias mūsų automobilių vietas, kurias vertėtų susitvarkyti tik prasidėjus rudeniui.

Išryškino ydas

"Tendencijai šiemet įtakos galėjo turėti karantinas, žmonės galbūt kur kas rečiau naudojo savo automobilius. Vis dėlto, siekiant išvengti techninių nesklandumų, automobiliais vertėtų nepamiršti rūpintis net ir jais naudojantis rečiau", – teigė "Lietuvos draudimo" transporto žalų skyriaus vadovas Giedrius Petrikas.

Pasak jo, šiemet sausį vairuotojai dažniau susidūrė ir su variklio sistemos gedimais: tokių įvykių – 286, pernai – 140.

"Karantinas ir šalti žiemos rytai parodė silpniausias mūsų automobilių vietas, kurias vertėtų susitvarkyti tik prasidėjus rudeniui", – teigė G.Petrikas.

Draudimo garantijos

"Lietuvos draudimas" savo klientams, transporto priemonių šeimininkams, per 2021 m. sausį suteikė paslaugų vidutiniškai už beveik 40 tūkst. eurų.

Paslauga, kai prireikia pagalbos nusilpus, išsikrovus akumuliatoriui, vidutiniškai kainuoja nuo 35 iki 50 eurų priklausomai nuo to, kur stovi automobilis.

"Mes šią nemokamą pagalbą esame įtraukę į privalomąjį draudimą ir matome, kad tai labai pasiteisino – sausis pagerino visus rekordus: net ir šaltesniais kitų metų sausio mėnesiais tiek techninės pagalbos su akumuliatoriais niekada nereikėjo", – sakė G.Petrikas.

Draudikų atstovas taip pat atkreipė dėmesį, kad vairuotojai ne visada žino ar prisimena visas galimybes, apsidraudus privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu (PVCAD).

"Techninė pagalba kelyje – neatskiriama šio draudimo dalis, tarp paslaugų – automobilio ištempimas iš sniego ar purvo, avarinis durelių atrakinimas, taksi iš eismo įvykio vietos", – priminė G.Petrikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS