Architektūros festivalis „Open House Vilnius“ liepą surengs dešimt maršrutų | Diena.lt

ARCHITEKTŪROS FESTIVALIS „OPEN HOUSE VILNIUS“ LIEPĄ SURENGS DEŠIMT MARŠRUTŲ

  • 0

Architektūros festivalis „Open House Vilnius“ liepą planuoja surengti dešimt maršrutų, pranešė organizatoriai.

Dėl koronaviruso grėsmės balandį neįvykęs festivalis rengiamas liepos 11–12 dienomis.

„Liepą vyksiančio architektūrinių pasivaikščiojimų savaitgalio lankytojai galės rinktis iš 10-ies miesto pažinimo maršrutų. Kiekvienas maršrutas atskleis vis kitokį miesto veidą bei kitu kampu atvers nematytas jo erdves. Kaip ir visada, architektūrines istorijas pasakos mūsų festivalio savanoriai“, – teigė „Open House Vilnius“ projekto vadovė Adelė Dovydavičiūtė.

Pasakojimus apie pastatus nuspręsta pristatyti vaikštant lauke – taip bus užtikrintas tiek festivalio lankytojų, tiek savanorių bei kitų dalyvių saugumas.

Organizatoriai taip pat pranešė, kad norintieji patekti į „Open House Vilnius“ maršrutus turės registruotis iš anksto. Registracija prasidės liepos 1 dieną.

Architektūros festivalis turėjo vykti balandžio 25–26 dienomis, bet dėl karantino visi renginiai tuomet buvo draudžiami.

„Open House Vilnius“ – tai atviros architektūros savaitgalis, Vilniuje organizuojamas nuo 2015 metų. Renginio tikslas – sukurti galimybę kiekvienam domėtis architektūra ir ją pažinti.

Savaitgalio metu duris atveria pastatai, pasižymintys architektūros kokybe, svarba miestui ir bendruomenėms. Pastatuose programoje nurodytu laiku vyksta ekskursijos, jas veda gidai-savanoriai, pastatų architektai bei jų „gyventojai”.

„Open House Vilnius“ organizuoja savanoriška, nevyriausybinė, ne pelno siekianti viešoji įstaiga „Architektūros fondas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS